Laatste nieuws

Clueful onthult de geheimen van de apps die op een iPhone zijn geïnstalleerd

June 2012


Bitdefender lanceert de eerste iOS-applicatie die onthult hoe apps toegang krijgen tot persoonlijke gegevens

 

Bitdefender®,uitgever van beveiligingsoplossingen, kondigt de lancering aan van Clueful, de eerste en enige applicatie ter wereld die onthult welke iOS apps meer persoonlijke informatie raadplegen dan ze strikt nodig hebben. Clueful, dat momenteel alleen in het Engels beschikbaar is in de  App Store, identificeert mogelijk kwaadaardige apps op de iPhone en toont welke gegevens de app editors over de gebruiker kunnen verzamelen.

De moderne interface van Clueful levert informatie over de apps die de gebruiker  lokaliseren, die een belangrijke impact hebben op de levensduur van de batterij van het toestel, die het adresboek openen en gebruiken, bestoken met reclame, de activiteiten  volgen en compileren via talrijke analysenetwerken die de gebruiksnaam en wachtwoord niet beschermen en die zich discreet toegang verschaffen tot de Facebook, Twitter of Google account van de gebruiker.

“Wanneer men producten op een iPhone installeert, kunnen de appontwikkelaars toegang vragen en krijgen tot de lokalisatie, de contactenlijst en andere persoonlijke informatie,” legt Fabrice Le Page, verantwoordelijke Bitdefender-producten bij Editions Profil, uit. “Een iPhone is waarschijnlijk een van onze meest persoonlijke apparaten; hij bevat een massa informatie over het privéleven, over wat we  doen en waar we ons bevinden. Clueful toont tot welke persoonlijke gegevens de geïnstalleerde apps toegang kunnen krijgen, zodat de gebruiker bewust kan kiezen of hij een app wel of niet wilt gebruiken.”

Clueful haalt analyse-informatie op uit de cloud en stelt de gebruiker in staat om een app te controleren voor hij hem installeert. Clueful levert de informatie die men nodig heeft om te beslissen aan wie men persoonlijke gegevens toevertrouwt.

Clueful is momenteel beschikbaar in het Engels op http://www.cluefulapp.com.

Om Bitdefender online te volgen en op de hoogte te blijven van het nieuws op het gebied van e-bedreigingen:

-       RSS-feeds

-       Facebook

-       Twitter

-       gebruikersgroep MalwareCity


Share