Cyberbeveiligingsoplossingen voor het midden- en kleinbedrijf

Verdedig uw organisatie tegen cyberbedreigingen met ingebouwde geavanceerde beveiligingsmogelijkheden - voor een prijs die bij uw bedrijf past.

Toegewijde cyberbeveiligingsoplossingen voor kleine en middelgrote bedrijven
“Te klein om een doelwit te zijn.”
“Cyberbeveiliging is duur en vereist geavanceerde vaardigheden om het te beheren.”
“Antivirus en antimalware zijn voldoende om een systeem veilig te houden.”

Dit zijn veel voorkomende mythen waar sommige bedrijven zich aan vastklampen wanneer ze cyberbeveiliging aan de orde stellen. Maar de waarheid is dat zowel grote als kleine organisaties lucratieve doelwitten zijn voor hackers en maatregelen moeten nemen om de veiligheid van hun bedrijf te waarborgen.

Volgens Verizon (DBIR 2020-rapport) heeft 28% van de aanvallen betrekking op kleine bedrijven, waardoor hun bedrijfscontinuïteit, geld, gegevens en IT-apparatuur in gevaar komen. Hackers richten zich op kleine bedrijven omdat zij vaak niet beschikken over een responsplan voor cyberaanvallen en voor hun bescherming vertrouwen op antivirussoftware en firewalls.

Kleine bedrijven, een groot doelwit voor ransomware

Kleine bedrijven, een groot doelwit voor ransomware

De krantenkoppen gaan vooral over ransomware-aanvallen op grote bedrijven, ook al kunnen die doorgaans bestanden herstellen, zelfs als ze uiteindelijk moeten betalen. Kleinere bedrijven daarentegen beschikken vaak niet over de middelen om na een ransomware-aanval volledig te herstellen en worden vaker geconfronteerd met een ernstige bedrijfsonderbreking.

Volgens Datto blijft ransomware de meest voorkomende cyberdreiging voor kleine en middelgrote ondernemingen, waarbij 60% van de managed service providers (MSP's) meldt dat hun MKB-klanten vanaf het derde kwartaal van 2020 zijn getroffen.

APT-hackers te huur, een nieuwe bedreiging

"Niet iedereen is een doelwit voor cyberspionage."
Dat is de wankele basis waarop veel bedrijven hun cyberverdedigingscapaciteiten bouwen. Vooral de kleinere.

Tactieken en technieken die in het verleden werden gebruikt voor Advanced Persistent Threats (APT) door groepen met staatssteun worden nu echter ook gebruikt om kleinere ondernemingen aan te vallen.

APT-hackers te huur, een nieuwe bedreiging
Middelen en expertise, een voortdurende uitdaging

Middelen en expertise, een voortdurende uitdaging

Nu cyberdreigingen steeds geraffineerder worden, is deskundig beveiligingspersoneel een essentieel onderdeel van het IT-team geworden.

Het tekort aan cyberbeveiligingstalent is echter wijdverbreid en treft alle bedrijven, ongeacht hun omvang. Dit verhoogt de druk op kleinere organisaties om een effectieve beveiligingsstrategie op te zetten, zowel wat personeel als budget betreft.

Controleer alle online aanbiedingen

Bitdefender GravityZone

Een bewezen leider in endpoint-beveiliging

Outstanding Security Product
AV Test

“GravityZone bood het hoogste niveau van betrouwbare beveiliging zonder de computers te vertragen en de gebruikerservaring negatief te beïnvloeden. Ook op operationeel vlak blonk GravityZone uit omdat het een centraal overzicht geeft over onze infrastructuur en omdat het makkelijk te beheren is.”

- Matt Ulrich, Netwerkbeheerder, Speedway Motorsport

Bronnen

Overzicht ransomware-oplossingen

Video ransomwarebeperking

Verslag over het bedreigingslandschap van bedrijven 2020

APT-as-a-service whitepaper