Dit zijn veel voorkomende mythen waar sommige bedrijven zich aan vastklampen wanneer ze cyberbeveiliging aan de orde stellen. Maar de waarheid is dat zowel grote als kleine organisaties lucratieve doelwitten zijn voor hackers en maatregelen moeten nemen om de veiligheid van hun bedrijf te waarborgen.
Volgens Verizon (DBIR 2020-rapport) heeft 28% van de aanvallen betrekking op kleine bedrijven, waardoor hun bedrijfscontinuïteit, geld, gegevens en IT-apparatuur in gevaar komen. Hackers richten zich op kleine bedrijven omdat zij vaak niet beschikken over een responsplan voor cyberaanvallen en voor hun bescherming vertrouwen op antivirussoftware en firewalls.
De krantenkoppen gaan vooral over ransomware-aanvallen op grote bedrijven, ook al kunnen die doorgaans bestanden herstellen, zelfs als ze uiteindelijk moeten betalen. Kleinere bedrijven daarentegen beschikken vaak niet over de middelen om na een ransomware-aanval volledig te herstellen en worden vaker geconfronteerd met een ernstige bedrijfsonderbreking.
Volgens Datto blijft ransomware de meest voorkomende cyberdreiging voor kleine en middelgrote ondernemingen, waarbij 60% van de managed service providers (MSP's) meldt dat hun MKB-klanten vanaf het derde kwartaal van 2020 zijn getroffen.
"Niet iedereen is een doelwit voor cyberspionage."
Dat is de wankele basis waarop veel bedrijven hun cyberverdedigingscapaciteiten bouwen. Vooral de kleinere.
Tactieken en technieken die in het verleden werden gebruikt voor Advanced Persistent Threats (APT) door groepen met staatssteun worden nu echter ook gebruikt om kleinere ondernemingen aan te vallen.
Nu cyberdreigingen steeds geraffineerder worden, is deskundig beveiligingspersoneel een essentieel onderdeel van het IT-team geworden.
Het tekort aan cyberbeveiligingstalent is echter wijdverbreid en treft alle bedrijven, ongeacht hun omvang. Dit verhoogt de druk op kleinere organisaties om een effectieve beveiligingsstrategie op te zetten, zowel wat personeel als budget betreft.
Om uw bedrijf te beschermen tegen de nieuwste bedreigingen en toch binnen het budget te blijven, moet u op zoek naar endpointoplossingen die consequent beter presteren dan conventionele beveiliging zoals antivirussoftware, antimalware of firewalls.
Bitdefender GravityZone
“GravityZone bood het hoogste niveau van betrouwbare beveiliging zonder de computers te vertragen en de gebruikerservaring negatief te beïnvloeden. Ook op operationeel vlak blonk GravityZone uit omdat het een centraal overzicht geeft over onze infrastructuur en omdat het makkelijk te beheren is.”
- Matt Ulrich, Netwerkbeheerder, Speedway Motorsport