Bescherm uw organisatie tegen ransomware

met oplossingen die topscores verdienen voor het voorkomen en blokkeren van ongekende dreigingen

Bitdefender anti-ransomware oplossingen

Bescherm alle apparaten

Ransomware is in korte tijd uitgegroeid tot een van de meest besmettelijke en gevreesde dreigingen voor het bedrijfsleven. Ironisch genoeg is de grootste kostenpost niet het losgeld dat betaald moet worden, maar de verstoring van de bedrijfsvoering. Het is dan ook niet verwonderlijk dat slechts 1 op de 3 bedrijven denkt dat ze zich volledig zullen herstellen van een ransomware-aanval zonder met hoge kosten te worden geconfronteerd.

WITBOEK LEZEN

Beveiligingsuitdagingen

bewustwording over ransomware

De ransomware-epidemie in 2016 en de Wannacry- en Golden Eye/Petya-aanvallen in 2017

hebben ervoor gezorgd dat ransomware voor alle ondernemingen een prioritaire bekommernis is geworden. Beide aanvallen hebben componenten gebruikt om zich in slechts enkele uren over de hele wereld te verspreiden, met een impact op honderden bedrijven, en kritische infrastructuren neer te halen.

Uitdagingen van malware en ransomware

Volgens Bitdefender Labs ontstaan er dagelijks meer dan 400.000 nieuwe

varianten van malware/ransomware. Maar liefst 99% van deze dreigingen worden slechts eenmaal gedetecteerd voordat ze alweer worden aangepast. Traditionele antivirussoftware op basis van signatures kan deze dreigingen niet meer bijhouden, want wanneer een signature is aangemaakt, steekt de malware al in een nieuw jasje.

Bescherming van de doelen van ransomware

Beveiligingsmanagers in alle sectoren dienen zich zorgen te maken

maar in het bijzonder managers in de gezondheidssector en de financiële sector, vermits makers van ransomware vooral op hun sectoren mikken. Een gedeeltelijke verrekening van de schade van een aanval omvat verminderde productiviteit en efficiëntie, verhoogde stilstand van de systemen, verlies van beschermde gegevens, verlies van persoonlijk identificeerbare gegevens, verlies van tijd voor het herstellen van gegevens na een inbreuk of infectie, reputatieschade voor het bedrijf (wat kan leiden tot kosten van gemiste kansen) en boetes voor het niet naleven van vereisten.

Evolutie van cyberaanvallen van ransomware

Momenteel zijn er circa 2,8 miljoen gekende unieke ransomware-samples

en de cijfers blijven maar stijgen. Ransomware-aanvallen worden steeds meer verfijnd, met bestandsloze varianten en varianten mét bestanden of met meerdere fases/componenten. Deze aanvallen onderlijnen nogmaals dat de juiste soort meerlaagse verdediging implementeren van cruciaal belang is om kritische gegevens en de IT-infrastructuur te beschermen.

Bronnen

De evolutie van Ransomware in 2018

Deze paper analyseert de evolutie van de methodologieën die door aanvallers worden gebruikt en onderzoekt welke industrieën en geografische gebieden in 2018 het vaakst het doelwit waren van ransomware.

Ransomware en de hoge mate van ongerustheid

Ransomware en andere dreigingen die op continue wijze evolueren en veranderen, zorgen bij operationele managers voor heel wat ongerustheid. Uit gepubliceerd onderzoek blijkt dat ransomware nu even hoog op de agenda staat als phishing en andere soorten aanvallen.

De WannaCry-aanval 2017

Op 12 mei infecteerde WannaCryptor (WannaCry)-ransomware familie duizenden computers overal ter wereld. In amper 24 uur piekte het aantal infecties naar 1850.000 computers in meer dan 100 landen.

De aanval GoldenEye 2017

Alles wat u moet weten over de ransomware WannaCry

Ransomware richt zich op kmo's omwille van zwakkere bescherming en grotere bereidheid om te betalen

Vorige Volgende
ALLES BEKIJKENMINDER WEERGEVEN

Producten

Alle Bitdefender-oplossingen voor endpoints beschermen uw onderneming tegen ransomware.
Probeer een van de volgende zaken:

Bitdefender antiransomware-product voor bedrijven - GravityZone Elite Ultra

GravityZone Elite Suite

Gelaagde, next-gen architectuur voor preventie, detectie, herstel en zichtbaarheid in één modulair platform.

Meer info
Bitdefender antiransomware-product voor bedrijven - Bitdefender GravityZone Security for Endpoints

GravityZone Security for Endpoints

Oplossing ontwikkeld om on-premise implementaties te beschermen en om preventie, detectie, herstel en zichtbaarheid in één modulair platform te bieden.

Meer info
Bitdefender Bitdefender antiransomware-product voor bedrijven - geavanceerde beveiliging voor bedrijven

GravityZone Advanced Business Security

Pakket beveiligingsfuncties en -oplossingen voor een gelaagde bescherming, met inbegrip van: zelflerende antimalware, gedragsanalyse, antiransomware, geavanceerde anti-exploit, voortdurende monitoring van lopende processen en zoveel meer.

Meer info
Vorige Volgende

Symantec™? aan het vervangen?

Maak de juiste keuze.