Wat is cyberbeveiliging voor de zorgsector? Essentiële bescherming voor data, apparaten en processen.

beveiliging van patiëntgegevens

Bescherm patiëntgegevens tegen ransomware

Beveilig uw elektronische patiënten- en medische dossiers (EPD's en EMD's) met behulp van Endpoint Detection & Response (EDR) en patchbeheer op basis van geavanceerde machine learning en automatisering. De meer dan 30 lagen preventie- en detectietechnologie van Bitdefender beschermen zorgorganisaties tegen ransomware, bestandsloze malware en andere moderne aanvalstechnieken. Dit vergemakkelijkt de naleving van regelgeving zoals HIPAA, PCI en GDPR/AVG.

beveiliging van medische apparaten

Beveilig gespecialiseerde medische apparatuur

Waarborg consistente beveiligingsnormen voor de zorg in uw hele infrastructuur met behulp van één enkel platform. Bescherm laptops, desktops, tablets, smartphones, servers en zelfs implementaties in de publieke cloud tegen cyberaanvallen op medische instellingen. Onze complete oplossingen beveiligen zelfs gespecialiseerde, met het internet verbonden medische apparatuur zoals insulinepompen en MRI-scanners, om uw investering op lange termijn te beschermen.

complete beveiligingssoftware voor de zorg

Integreer de workflows en verminder de overhead

Automatiseer herhalende taken, zodat uw IT-team sneller kan reageren op problemen rond informatiebeveiliging in de zorg. Beperk de benodigde tijd voor implementatie, beheer en rapportage met onze gecentraliseerde console: integreer uw fysieke, virtuele en cloud-werklasten in één uniform overzicht. Reageer automatisch op bevestigde cyberdreigingen in de gezondheidszorg, verminder de ruis door onbevestigde dreigingen, gebruik krachtige analyses van het netwerkverkeer om risico's te prioriteren en verbeter de besluitvorming.

Blijf cyberaanvallen een stap vóór

  • Aantrekkelijke informatie
  • Een steeds breder aanvalsoppervlak
  • Beperkte middelen
geautomatiseerde beveiliging van patiëntgegevens en medische apparatuur

Automatiseer en versnel de respons

Medische dossiers bevatten meer dan 50 soorten persoonlijke gegevens die voor cybercriminelen zeer waardevol zijn. Daarom is de zorgsector het toneel voor 27% van alle gegevensinbreuken – meer dan welke andere sector dan ook. Blijf de steeds geraffineerdere en frequentere aanvallen een stap vóór met toonaangevende eindpuntbeveiliging. Bitdefender biedt gelaagde detectie en preventie tegen geavanceerde ransomware, polymorfe en bestandsloze malware en andere kwaadaardige hackingtechnieken die leiden tot diefstal of verlies van informatie.

volledige zichtbaarheid van cyberbeveiligingsincidenten

Centraliseer de zichtbaarheid en de controle

Vanwege de digitale transformatie en de opkomst van het IoT en online verbonden apparaten zoals glucose- en insulinemonitors en beeldvormingsapparatuur groeit het aanvalsoppervlak — en daarmee ook uw risico. Telegeneeskunde maakt gebruik van de cloud, waardoor de blootstelling nog groter wordt. Om uw patiënten, uw organisatie en uw investeringen te beschermen hebt u behoefte aan een gecentraliseerde, op de zorgsector gerichte beveiligingsoplossing die uw gehele aanvalsoppervlak beschermt. Bitdefender beschermt niet alleen traditionele eindpunten zoals computers en tablets, maar ook de kostbare apparatuur die gebruikmaakt van cloud-werklasten om aan de toenemende verwachtingen van patiënten te voldoen.

Geoptimaliseerde cyberbeveiliging voor zorginstellingen

Gestroomlijnde workflows en minder overhead

Het is een hele uitdaging om nieuwe cyberaanvallen buiten de deur te houden zonder uw IT-team of uw beveiligingsbudget teveel te belasten. De jaarlijkse verliezen door cyberaanvallen bedroegen alleen al in 2019 meer dan 20 miljard euro.1En ontoereikende automatiseringstools leiden tot blinde vlekken in het beeld van eindpunten, netwerken en cloudinfrastructuren. Machine learning maakt het verschil. Bitdefender gebruikt krachtige analysetools om de risico's automatisch in kaart te brengen en te prioriteren, waardoor de IT-overhead aanzienlijk wordt verminderd – maar zonder dat de veiligheid in het gedrang komt.

Voetnoot

1 Bashe Attack: Global infection by Contagious Malware, een rapport van Cyber Risk Management (CyRiM).

Complete oplossingen voor complete gemoedsrust

Cloud- en serverbeveiliging voor zorginstellingen

Cloud & Server Security

Bescherm cloudwerklasten altijd en overal met krachtige, platformonafhankelijke beveiliging die speciaal is ontworpen voor dynamische cloudomgevingen.

GravityZone Business Security Enterprise - voor ondernemingen in de gezondheidszorg

GravityZone Business Security Enterprise

Profiteer van de meest effectieve preventie, uitgebreide detectie en respons (EDR met correlatie over meerdere eindpunten) en maximaal zicht op cyber-events en beveiligingsincidenten.

Managed Detection & Response-services voor organisaties in de gezondheidszorg

Managed Detection and Response

Vertrouw op onze wereldwijde dreigingsinformatie en gespecialiseerde threat-hunters voor 24/7 monitoring, detectie en preventie, inclusief automatische remediëring. 

Erkenning

Bitdefender wordt erkend door brancheanalisten en onafhankelijke testorganisaties.

  • Gartner logo
  • FORRESTER
  • Gartner Customer Choice 2023
  • Mitre Engenuity
  • AV Test
  • av comparatives
 Universitair ziekenhuis - testimonial over Bitdefender cyberbeveiliging

“Er is geen betere cloud workload beschermingsoplossing dan GravityZone. Het blijft dan ook een sleutelelement.”

 

James Slaven, Head of IT

Luton and Dunstable (L&D) University Hospital
Tauernklinikum GMBH - testimonial over Bitdefender cyberbeveiliging

"Omdat Bitdefender zo'n consistente beveiliging en veerkracht biedt, waren we ervan overtuigd dat onze gegevens en systemen goed beschermd zouden blijven, ook tijdens de enorme toeloop van Covid-19 patiënten. Ons vertrouwen bleek terecht, want we hebben geen enkel probleem gehad."

Mario Fersterer, Deputy Chief, IT and Head of IT Infrastructure

Tauernklinikum GMBH
Orthopedisch specialist in Louisiana - testimonial over Bitdefender cyberbeveiliging

"Bitdefender doet geweldig werk door malware of bedreigingen op te sporen voordat ze op onze machines terechtkomen. Zelfs als er een kleine vertraging is in de verwerking op eindpunten, waarschuwt Bitdefender me snel zodat ik het probleem snel kan identificeren en oplossen."

Jimmy Blanco, Systems Administrator

Louisiana Orthopedic Specialists
Government Employees Health Association - testimonial over Bitdefender cyberbeveiliging

"Bitdefender kan gevaarlijke dingen zeer, zeer doeltreffend blokkeren. Het is een fluitje van een cent om deze oplossing te installeren en aan het werk te zetten. We hebben onze werkstations en servers geconsolideerd, alles is nu gecentraliseerd en goed beveiligd. En de Bitdefender-console is veel handiger dan alles wat we tot nu toe hebben gebruikt."

 

Josh Gilliland, Security Analyst Team Lead

Government Employees Health Association
Great Expressions Dental Centers - testimonial over Bitdefender cyberbeveiliging

"Bitdefender beschermt onze groeiende onderneming, en verwijdert de 'prestatiebelasting' die onze vorige beveiligingsoplossing op onze infrastructuur legde. De nieuwe oplossing help ons IT-team ook tijd te besparen voor het beheer van de beveiliging, zodat de teamleden zich kunnen concentreren op strategische projecten".

Kevin Schokorka, Director, IT Operations

Great Expressions Dental Centers
Saint Francis Healthcare

“Toen de WannaCry- en Petya-aanvallen begonnen, ontvingen wij een proactieve e-mail van Bitdefender om ons te laten weten dat de virusdefinities al werden bijgewerkt en dat we beschermd waren. Iedereen genoot daardoor van veel meer gemoedsrust, vooral met alle inbreuken die plaatsvonden in de andere ziekenhuizen."

—Phillip Yarbo, Network Systems Engineer, Saint Francis Healthcare System

Saint Francis Healthcare

Orthopedisch specialist in Louisiana - testimonial over Bitdefender cyberbeveiliging

"Het is niet enkel voor het gemak dat we al die jaren bij Bitdefender zijn gebleven. Wij hebben het grootste vertrouwen in de doeltreffendheid van de bescherming die de oplossing ons biedt."

—Marcel Übachs, Head of IT, Lebenshilfe Heinsberg e.V.

Lebenshilfe Heinsberg e.V.

Bronnen

Bitdefender
Webinar

Ontdek hoe u de compliance kunt versnellen en uw beveiliging kunt optimaliseren

Bitdefender en de Healthcare Information & Management Systems Society geven deskundig advies over het inperken van uw grootste risico's. 

Meer Informatie
Meer Informatie Whitepaper

Voldoen aan minimumeisen / best practices volgen

Meer Informatie
Meer Informatie Blog

Hoe cyberbeveiliging in de gezondheidszorg innovatie kan bevorderen

Meer Informatie