Laatste nieuws

BitDefender maakt bekend dat de inlognamen die worden gebruikt op sociale netwerken ook toegang geven tot e-mailaccounts.

September 2010


Een onderzoek toont aan dat 75% van de gebruikersnamen en wachtwoorden die worden aangemaakt op sociale netwerken gelijk zijn aan de namen en wachtwoorden die worden gebruikt voor e-mailaccounts.

BitDefender®, nummer 1 van leveranciers van vernieuwende oplossingen voor internetveiligheid, waarschuwt gebruikers die op platforms van sociale netwerken surfen, dat ze bijzonder goed op moeten letten hoe ze hun inlognamen kiezen en beveiligen.

Een onderzoek dat werd geleid door BitDefender en dat een week duurde, toonde aan dat meer dan 250.000 e-mailadressen, gebruikersnamen en wachtwoorden eenvoudig online gevonden kunnen worden, via opmerkingen op blogs, platforms voor samenwerking, torrents en andere kanalen.

Tijdens een willekeurige controle van een steekproef met e-mailadressen, gebruikersnamen en wachtwoorden, was 87% van de accounts nog altijd geldig en toegankelijk dankzij identificatiegegevens die eerder werden verzameld. Bovendien toonde het onderzoek aan dat 75% van de gebruikers hetzelfde wachtwoord gebruikt voor toegang tot zowel de sociale netwerken als tothun e-mailaccounts.

BitDefender waarschuwt tegen de talloze gevolgen die dat kan hebben, van diefstal van persoonlijke gegevens tot het gebruik van e-mailaccounts voor het versturen van spam en het verspreiden van malware. BitDefender raadt de gebruikers dan ook aan om bijzonder voorzichtig te zijn bij de keuzevan hun wachtwoorden en bij hun beslissing over waar ze deze informatie zouden kunnen delen.

Voor meer details over dit onderzoeksurft u naar de site www.malwarecity.com.



Geen enkele persoonlijke informatie die tijdens dit onderzoek werd verzameld, zal worden bewaard, verspreid of gebruikt. Alle merken of productnamen die hierbij worden weergegeven, zijn handelsmerken, gedeponeerd door hun eigenaren.

Om BitDefender online te volgen en op de hoogte te blijven van het nieuws op het gebied van e-bedreigingen :
-RSS-feeds
-Facebook
-Twitter
-gebruikersgroep Malwarecity

http://www.bitdefender.nl
http://www.bitdefender.be


Share