Laatste nieuws

Bitdefender en Recorded Future gaan dreigingsinformatie uitwisselen voor geoptimaliseerde detectie van cyberaanvallen

March 2021


Bitdefender, leverancier van cybersecurity-oplossingen die wereldwijd bescherming bieden voor honderden miljoenen endpoints en systemen, maakt vandaag bekend dat het een partnerschap is aangegaan met Recorded Future wat betreft het delen van dreigingsinformatie. Recorded Future is wereldwijd de grootste leverancier van inlichtingen voor bedrijfsbeveiliging. Als gevolg van deze partnerovereenkomst kunnen beide bedrijven hun inzichten in het actuele dreigingslandschap verbreden en verdiepen. Hiermee krijgen hun klanten nog beter zicht op hun integrale beveiligingsstatus en inzicht in te nemen stappen om cyberdreigingen uit hun IT-omgevingen te verwijderen.

“We bieden een ongeëvenaarde ‘single source of truth’ voor dreigingsinformatie. Deze data is voor onze klanten van onschatbare waarde in hun dagelijkse strijd tegen cyberdreigingen. Door het opnemen van de threat intelligence van Bitdefender in ons platform krijgen we nog meer data van endpoints binnen. Daarmee kunnen onze klanten cyberdreigingen met nog grotere nauwkeurigheid detecteren en analyseren”, zegt Craig Adams, chief Product & Engineering bij Recorded Future. “In de praktijk is al gebleken dat deze samenwerking een cruciale bijdrage levert aan het vergroten van het inzicht van klanten in actuele aanvalscampagnes.”   

Recorded Future heeft feeds van Bitdefender met data over de reputatie van internetdomeinen en URL’s  toegevoegd aan zijn Recorded Future Security Intelligence Platform. De klanten van Recorded Future, waaronder bedrijven, managed security services providers (MSSP’s) en security operations centers (SOC’s), profiteren daarmee van een verbeterd zicht op het voortdurend veranderende dreigingslandschap. Ze kunnen op die manier staven welke specifieke cyberdreigingen een risico voor hun bedrijf betekenen, zodat ze snellere en beter gefundeerde beslissingen kunnen nemen op het gebied van beveiligingsrisicobeheer. Klanten van Bitdefender profiteren op hun beurt van verbeterde detectienauwkeurigheid dankzij de open source-, dark web-, en technische bronnen en menselijke analyses van Recorded Future.

Hoewel veel organisaties oog hebben voor het belang van dreigingsinformatie, hebben de meesten van hen geen toegang tot praktisch toepasbare data. Brian Kime, senior analyst bij Forrester, stelde in een rapport uit januari 2021: “Goede dreigingsinformatie biedt een gebruiker alles wat die nodig heeft om de juiste maatregelen voor risicoreductie te treffen.”

“Toegang tot praktisch toepasbare dreigingsinformatie is van cruciaal belang met het oog op het huidige dreigingslandschap. Ransomware, drive-by download-aanvallen en phishing-campagnes zorgen ervoor dat organisaties een verhoogd risico lopen op malware-besmettingen en beveiligingsincidenten”, zegt Steve Kelley, president en algemeen directeur van de Bitdefender Business Solutions Group. “De kennis van Bitdefender van de actuele wereldwijde activiteiten van cybercriminelen is ongeëvenaard. Deze samenwerking met Recorded Future zal organisaties helpen aan effectievere en veerkrachtiger bescherming tegen nieuwe cyberdreigingen en geavanceerde cyberaanvallen.”

De ‘threat intelligence’ van Bitdefender wordt aangeleverd door het Bitdefender Global Protective Network (GPN). Dit is een wereldwijd netwerk van honderden miljoenen sensoren die voortdurend data over dreigingen voor endpoints verzamelen. Bitdefender Labs, een team van uiterst vakbekwame beveiligingsexperts, zet de data van het GPN af tegen bekende indicators of compromise (IOC’s), malware, kwaadaardige domeinen en URL’s en voert diepgaande analyses uit om nieuwe cyberdreigingen te ontdekken.

* “How To Integrate Threat Intelligence Into Your Security Program”, 19 januari 2021, Forrester Research, Inc. 

Over Recorded Future
Recorded Future is ‘s werelds grootste leverancier van threat intelligence voor bedrijfsbeveiliging. Het combineert grootschalige geautomatiseerde verzameling en analyse van data over beveiligingsincidenten met menselijke analyses. Daarmee levert Recorded Future tijdige, accurate en praktisch toepasbare dreigingsinformatie. In een wereld van toenemende chaos en onzekerheid biedt Recorded Future organisaties het overzicht dat ze nodig hebben om cyberdreigingen pijlsnel te detecteren, proactieve maatregelen te treffen om cybercriminelen een halt toe te roepen en hun mensen, systemen en data veilig te houden. Honderden bedrijven en overheidsinstellingen in alle delen van de wereld vertrouwen op Recorded Future. Ga voor meer informatie naar www.recordedfuture.com en volg Recorded Future op Twitter (@RecordedFuture).

Over Bitdefender 
Bitdefender is een toonaangevende speler in cybersecurity en levert wereldwijd de beste oplossingen voor het voorkomen, opsporen en bestrijden van dreigingen. Bitdefender bewaakt miljoenen omgevingen van consumenten, bedrijven en overheden en is de vertrouwde expert* in de sector voor het elimineren van dreigingen, het beschermen van privacy en data en het veerkrachtig maken van cyberspace. Met diepgaande investeringen in onderzoek en ontwikkeling ontdekt Bitdefender Labs elke minuut 400 nieuwe dreigingen en valideert het dagelijks 30 miljard zoekopdrachten naar dreigingen. Het bedrijf is een pionier op het gebied van baanbrekende innovaties in antimalware, IoT-beveiliging, gedragsanalyse en kunstmatige intelligentie. Ook zijn er licenties afgegeven aan meer dan 150 erkende technologiemerken wereldwijd. Bitdefender werd opgericht in 2001 en heeft klanten in 170 landen met kantoren over de hele wereld. Ga voor meer informatie naar https://www.bitdefender.com

*Bitdefender has ranked #1 in 54% of all tests by AV-Comparatives 2018-2021 for real-world protection, performance, malware protection & advanced threat protection. 
 


Share