Laatste nieuws

BitDefender eindelijk beschikbaar voor Mac!

October 2010


Mac-besturingssystemen zijn steeds meer het doelwit voor cyber threats, iets waar alle Apple-gebruikers zich niet noodzakelijk van bewust zijn�

 

BitDefender®, uitgever van antimalware beveiligingsoplossingen, lanceert haar eerste antivirusoplossing die speciaal ontworpen werd voor Mac-gebruikers. Profijt trekkend uit BitDefender’s ervaring in de strijd tegen informatica-bedreigingen is BitDefender Antivirus for Mac ontworpen om op proactieve wijze Mac OS X systemen te beschermen tegen virussen en andere malware.
 
Hoewel men Apple-systemen traditioneel aanziet als virus-proof, creëren malware-makers steeds meer kwaadaardige codes die de kwetsbare plekken van Mac OS X en de belangrijkste applicaties voor Mac exploiteren. Er bestaan op dit moment namelijk verschillende bedreigingen die specifiek gericht zijn op Mac OS X: JavaScript-advertenties die gebruikers aanmoedigen om valse antivirus-software te kopen, malware die DNS-adressen wijzigen, sessies die gekaapt worden, en talrijke phishing-aanvallen en spam, die onafhankelijk zijn van de keuze voor het platform. Mac-gebruikers worden niet enkel bedreigd, maar lopen ook het risico om virussen en malware over te dragen op Windows-systemen, of op hun eigen systemen als ze gebruikers zijn van Windows op Mac via bijvoorbeeld BootCamp of Parallels Desktop. 
 
BitDefender Antivirus for Mac beantwoordt aan een dubbele nood: hij beschermt tegelijkertijd tegen Mac-virussen en tegen threats gericht op andere platformen, die overgezet kunnen worden via de Mac-omgeving.
 
“Ook al is het waar dat er minder bedreigingen bestaan die gericht zijn op Mac-gebruikers, één virus volstaat al om het slachtoffer te worden van diefstal van gevoelige informatie, van belangrijke gegevens of van identiteit. Mac-gebruikers zouden altijd preventieve maatregelen moeten nemen om ervoor te zorgen dat hun systeem veilig is”, verklaart Catalin Cosoi, Onderzoeker aan de BitDefender Laboratoria. “BitDefender Antivirus for Mac is een belangrijke troef in onze lijn van antivirus beveiligingsoplossingen en het is van essentieel belang dat bedrijven en consumenten de groeiende kwetsbaarheid van hun Mac-systemen erkennen zodat ze de nodige maatregelen zouden nemen om hun gegevens en gevoelige informatie te beschermen”.
 
BitDefender lanceert tegelijkertijd ook BitDefender Antivirus for MAC & PC, een pakket voor personen die gezamenlijk gebruik maken van Mac OS X en Windows omgevingen op hun Mac. Deze oplossing zal zo talrijke gebruikers van deze twee systemen op flexibele wijze en op hetzelfde niveau beschermen. 
 
BitDefender Antivirus for Mac en BitDefender Antivirus for Mac & PC zijn allebei erg eenvoudig in gebruik en bieden een real-time antivirus-bescherming die snel bestanden en kritieke zones van het systeem controleert. Ze optimaliseren de prestaties met een intelligente analyse, een laag geheugenverbruik en dus een beperkte impact op de snelheid. Bovendien beschikt BitDefender Antivirus for Mac over opties voor geprogrammeerde analyse, quarantaine en gratis 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 technische ondersteuning door BitDefender.
 
Deze producten zijn onmiddellijk in dozen beschikbaar aan de volgende tarieven:
BitDefender Antivirus for Mac – 2 jaar voor 2 Macs: 39.95 € incl. BTW
BitDefender Antivirus for Mac & PC – 2 jaar voor 2 Macs : 59.95 € incl. BTW
 
Elektronische versies van 1 en 3 jaar bestaan eveneens.
 
Om BitDefender online te volgen en op de hoogte te blijven van het nieuws op het gebied van e-bedreigingen:
 
-       RSS-feeds
-       Facebook
-       Twitter


Share