Laatste nieuws

Bitdefender breidt consumentenoplossingen uit met verbeterde malwaredetectie en privacybescherming

November 2021


Bitdefender, leverancier van cybersecurity-oplossingen, voegt nieuwe functionaliteit toe aan zijn consumentenoplossingen. Het gaat onder meer om geavanceerde malware detectie die Android- en iOS-gebruikers beschermt tegen het groeiende aantal mobiele dreigingen. Daarnaast zijn de opties voor privacybescherming uitgebreid met nieuwe virtual private network (VPN)-functionaliteit. Deze beschermt de apparaten, persoonlijke data en identiteit van consumenten tegen het groeiende aantal online cyberdreigingen.

Het consumentenportfolio is ook uitgebreid met een functie voor alle Windows beveiligingsoplossingen, die de onderliggende oorzaken van de problemen achterhaalt. Deze voert diepgaande analyses uit om een integraal overzicht te bieden van cyberaanvallen, zoals de manier waarop die in gang werden gezet en wat de gevolgen zouden zijn geweest als ze niet waren gedetecteerd en tegengehouden. Deze informatie is waardvol en relevant voor gebruikers om hen te helpen bewuster te worden van risicovolle handelingen, zoals het klikken op links of het downloaden van bestanden uit onbekende bron, die kunnen leiden tot een ernstige beveiligingsincidenten.

Om consumenten meer controle over hun online privacy te geven, biedt Bitdefender VPN een nieuwe kill switch. Hiermee kunnen alle verbindingen van een apparaat direct worden verbroken als de VPN-verbinding uitvalt. Op die manier blijven de data en identiteit van de gebruiker beschermd. Om gevoelige data te beveiligen zonder concessies te doen aan de internetsnelheid biedt Bitdefender VPN nu ook split tunneling. Dat houdt in dat applicaties met een laag risico of bronintensieve applicaties niet via de tunnel verlopen, maar rechtstreeks met het internet verbonden blijven. Een functie die automatisch een VPN-verbinding maakt op basis van door de gebruiker ingestelde regels geeft de gebruiker meer controle.

Android-gebruikers kunnen vanaf nu de Scam Alert gebruiken in Bitdefender Mobile Security for Android. Deze nieuwe functie detecteert mobiele aanvallen op basis van links die via messaging-applicaties binnenkomen. Scam Alert genereert daarnaast meldingen om gebruikers te beschermen tegen phishing via sms-berichten (smishing) en vergelijkbare cyberaanvallen die in opmars zijn. Uit een recent onderzoek van Bitdefender, stelde dat in Nederland bijna de helft (46 procent) van de respondenten in de afgelopen 12 maanden minstens één keer met cybercriminaliteit geconfronteerd te zijn. Opmerkelijk is dan ook dat van 35 procent van alle respondenten, en 28 procent van de Nederlandse ondervraagden, geen gebruikt maakt van een antivirus-oplossing. Van alle ondervraagden denkt 35 procent dat ze geen beveiliging op hun mobiele device nodig hebben en 16 procent denkt -over het algemeen onterecht – dat beveiliging is ingebouwd.

iOS-gebruikers kunnen vanaf vandaag de iOS Security Assessment Scan gebruiken. Deze functie voert lokale audits uit van belangrijke beveiligingsconfiguraties op hun smartphone. De scan controleert onder meer of er biometrische authenticatie is ingesteld en of de laatste versie van iOS is geïnstalleerd. De audit identificeert daarnaast kwetsbaarheden in de beveiliging en beveelt herstelmaatregelen aan om beveiligingsrisico’s te voorkomen.

“Uit ons recente onderzoek naar de houdingen van consumenten ten opzichte van cyberdreigingen bleek dat internationaal gezien, 60 procent van alle internetgebruikers het afgelopen jaar met minimaal één cyberbedreiging te maken kreeg”, zegt Ciprian Istrate, vice president van Bitdefender Consumer Solutions. “Met het oog op de steeds frequentere en geavanceerdere cyberaanvallen is het van cruciaal belang dat er beveiligingsoplossingen voor handen zijn die het tempo van dreigingsontwikkelingen bijbenen. Onze verbeterde mogelijkheden voor dreigingsdetectie en privacybescherming bieden consumenten optimale bescherming, of ze nu gebruikmaken van een laptop, mobiel apparaat of een smart home-apparaat.”

Bitdefender krijgt al jarenlang bijval van marktleidende onafhankelijke testbureaus. Zij onderkennen zijn excellente mogelijkheden voor het detecteren en blokkeren van cyberdreigingen zoals phishing, kwaadaardige links, drive by-downloads en ransomware. Bitdefender is vier keer door AV-Comparatives uitgeroepen tot ‘Product of the Year’. Zijn oplossingen Bitdefender Internet Security for Windows en Bitdefender Mobile Security for Android werden door AV-TEST aangemerkt als ‘Best Protection’.

De consumentenoplossingen van Bitdefender met geavanceerde malwaredetectie en uitgebreidere mogelijkheden voor privacybescherming zijn per direct verkrijgbaar. Ga voor meer informatie naar https://www.bitdefender.com/solutions/.


Share