Laatste nieuws

Bitdefender 2020 productlijn voor consumenten blokkeert cyberdreigingen en beschermt de privacy van gebruikers

July 2019


Bitdefender, leverancier van cybersecurity-oplossingen die wereldwijd meer dan 500 miljoen systemen beschermen, introduceert de productlijn voor consumenten Bitdefender 2020. Deze omvat beveiligingsoplossingen die consumenten optimale privacy bieden in een tijd van indringers, complete beveiliging en de toename van cyberdreigingen.

De Bitdefender 2020-productlijn is speciaal ontwikkeld om geavanceerde cyberaanvallen tegen te kunnen houden. De oplossingen beschermen gebruikers tegen de spiedende ogen van bedrijven en websites die veel data over bezoekers verzamelen. Daarnaast blokkeert Bitdefender 2020 ransomware die informatie versleutelt en geavanceerde malware die data en persoonsgegevens buitmaakt.

De nieuwste release van Bitdefender’s productlijn voor consumenten voegt anti-trackingmogelijkheden toe aan browsers voor Windows en Mac OSx. Deze brengen alle trackers in kaart voor alle bezochte websites. Gebruikers kunnen deze trackers uitschakelen om grip te krijgen op de informatie die bedrijven en derden over hen verzamelen. De nieuwe Microphone Monitor-functie vult de bestaande webcambeveiliging van Bitdefender aan door het geven van waarschuwingen voor apps en programma’s die zonder toestemming toegang tot de microfoon zoeken.

Na jarenlang een voortrekkersrol te hebben gespeeld in de strijd tegen ransomware, cryptomining-malware en andere cyberdreigingen voert Bitdefender de bestrijding van cybercriminaliteit verder op met verbeterde malware detection engines die nieuwe varianten van deze cyberdreigingen een halt toeroepen.

Bitdefender staat daarnaast op het punt om de eerste real-time bescherming tegen phishing-scams voor iOS te introduceren. Deze nieuwe functionaliteit blokkeert elke malafide website die persoonlijke gegevens probeert te stelen, zoals creditcardgegevens en burgerservicenummers. Deze technologie is compatibel met elke browser.

Bitdefender 2020 introduceert daarnaast de mogelijkheid van een upgrade naar de nieuwe oplossing Parental Control Premium. Ouders kunnen hiermee de toegang tot bepaalde categorieën websites blokkeren. Verder kunnen ze bijhouden hoeveel tijd hun kinderen op het internet doorbrengen en de toegang tot bepaalde apps, programma’s en games inperken.
De nieuwe functie ‘Detection of Cyberbullying and Online Predators’ die in Engelstalige landen beschikbaar is, maakt gebruik van AI-algoritmes om online chats te scannen op tekenen van pesten, verzoeken om de uitwisseling van ongepast fotomateriaal en de verstrekking van persoonlijke informatie, zoals het woonadres of creditcardgegevens. De inhoud van berichten en foto’s van kinderen wordt echter niet met de ouders gedeeld. Die ontvangen alleen een melding die uitleg biedt over het potentiële probleem en hen aanmoedigt om daar met hun kinderen over te praten.

“Na jarenlang onderzoek, innovatie en bijhouden van de laatste ontwikkelingen op het gebied van privacy en cybercriminaliteit zetten we onze track record in consumentenbeveiliging kracht bij. Dat doen we met gelaagde bescherming tegen ransomware, unieke functies voor informatiebeveiliging en uiterst geavanceerde oplossingen tegen cyberpesten”, zegt Ciprian Istrate, vice president Consumer Solutions bij Bitdefender. “Bitdefender 2020 biedt een oplossing voor drie belangrijke probleemgebieden binnen het moderne dreigingslandschap: malware, privacy en de veiligheid van kinderen.”

Prijzen en beschikbaarheid
De productlijn van Bitdefender omvat naast het kernproduct Bitdefender Total Security Multi Device 2020 ook Bitdefender Antivirus Plus 2020, Bitdefender Internet Security 2020, Bitdefender Family Pack 2020, Bitdefender Mobile Security 2020 en Bitdefender Antivirus voor Mac 2020. De prijzen zijn afhankelijk van het aantal te beschermen apparaten en de licentieperiode. De aanbevolen verkoopprijs (RRP) voor een jaarlijkse licentie voor bijvoorbeeld Bitdefender Internet Security 2020 voor drie apparaten is 59,99 euro inclusief BTW. De producten zijn per direct beschikbaar. Verdere prijsinformatie is beschikbaar op https://www.bitdefender.de/solutions/all.html