Laatste nieuws

Alle Bitdefender-klanten zijn proactief beschermd tegenEternalBlue,WannaCry-ransomware,dankzij onze geavanceerde zelflerende algoritmen engeheugenintrospectie

May 2017


Gebruikers die bedreigd worden door een blijvende wereldwijde ransomware-epidemie die gericht is op Windows-computers in meer dan 70 landen, kunnen hun systemen veilig houden met beveiligingssoftware, zoals Bitdefender.

Gebruikers die bedreigd worden door een blijvende wereldwijde ransomware-epidemie die gericht is op Windows-computers in meer dan 70 landen, kunnen hun systemen veilig houden met beveiligingssoftware, zoals Bitdefender. Volgens experts moeten ze er ook voor zorgen dat ze de jongste patches van Microsoft downloaden. De WannaCry-ransomware versleutelt bestanden op de pc's die hij infecteert. Aanvallers eisen losgeld dat moet betaald worden in ruil voor ontgrendeling van de gegevens.

Om veilig te blijven, moet u uw Windows-systeem ook updaten met de recentste beveiligingspatches van Microsoft via de auto-update-functie van Windows.

Waarom is dezeransomwareaanvalanders?

Bij analyse van het infectiemechanisme stelden we vast dat WannaCry een van de grootste bedreigingen is, waar zowel eindgebruikers als bedrijven sinds kort mee te maken krijgen.Omdat de lijst van kwetsbare Windows-pc's via een eenvoudige internetscan kan samengesteld worden en omdat de code van op afstand wordt geactiveerd, is er geen interactie van de gebruiker vereist.Zodra de pc geïnfecteerd is,gedraagt het zich als een worm, vermenigvuldigt zichzelf om ook andere computers te infecteren.

Bitdefender heeft sterke capaciteiten om ransomware te bestrijden en zo gebruikers te beschermen tegen dergelijke gesofisticeerde aanvallen, die de voorbije jaren sterk toegenomen zijn.

Controleer of u kwetsbaar bent. De CVE07-010-kwetsbaarheid tast bijna alle versies van het Windows-besturingssysteem aan, ook deze die niet langer actief worden ondersteund, zoals Windows XP, Windows Vista en Windows Server 2003. Omwille van de extreem grote impact heeft Microsoft beslist om patches te maken voor ALLE besturingssystemen, ook deze die niet meer ondersteund worden. Indien de specifieke hotfix niet op uw besturingssysteem is geïnstalleerd, dan bent u kwetsbaar en moet u onmiddellijk een update doen.

Inactiveer de Server Message Block-dienst op de computer indien u geen patch kunt installeren.

Maak een back-up van uw gegevens op offline harde schijven. De ransomware-malware zal bestanden versleutelen op externe schijven zoals een USB thumbdrive, maar ook eventuele netwerk- of cloudopslag.

Gebruik een beveiligingssuite met goede reputatie https://www.av-comparatives.org/wp-content/uploads/2017/04/avc_factsheet2017_03.pdf


PROEF KOPEN