Laatste nieuws

iPhone Jailbreaking is gevaarlijk, ook al is het legaal in de Verenigde Staten

July 2010


Na de recente aankondiging dat iPhone jailbreaking legaal is in de Verenigde Staten, bewijst een malwareverspreidende campagne gedoeld op gebruikers die hun iPhone willen unlocken dat cybercriminelen altijd erg inventief zijn.


iPhone-bezitters zijn een stap dichter bij de totale controle over hun widgets aangezien "jailbreaking" sinds maandag 26 juli een legale status verkregen heeft in de Verenigde Staten. Nu kan iedereen elke mobiele telefoon ‘jailbreaken’ of ‘unlocken’ zonder voor juridische vervolging te moeten vrezen. BitDefender®, een bekroonde leverancier van innovatieve veiligheidsoplossingen voor internetgebruik, raadt hen die hun iPhone unlocken aan om extra aandacht te besteden aan de software die ze voor deze operatie moeten downloaden.



BitDefender heeft namelijk een malware distributiecampagne geïdentificeerd waarbij gebruikers een e-mail ontvangen waarin staat dat ze een nieuwe applicatie voor het jailbreaken van een iPhone kunnen ontvangen. Het enige wat de ontvanger van de e-mail dient te doen is op een link klikken die hen naar de webpagina zal brengen waar de gewenste software zich bevindt.



Als de e-mail ontvanger echter op de link klikt, probeert een .exe bestand zich op hun computer te downloaden. Eenmaal opgeslagen en uitgevoerd, opent het de weg voor een trojaans paard.

 Deze malware - door BitDefender geïdentificeerd als Trojan.Generic.3010833- is een keylogger die alles wat de gebruiker schrijft op de computer doorstuurt naar een specifiek e-mail adres, in dit geval naar directory[VERWIJDERD]@hotmail.com.



Dit laat de ontwerpers van de malware toe om de bezochte websites, gebruikersnamen, wachtwoorden en bankrekeningformatie (pincode, bankrekeningnummer, enz.) van het slachtoffer te achterhalen.



Om redenen van veiligheid, raadt BitDefender gebruikers aan om nooit verdachte links of attachments te openen zonder deze eerst te scannen. Het raadt ook aan om een complete antimalware software oplossing te installeren en regelmatig te updaten.

Alle product- en bedrijfsnamen die hier vermeld zijn, werden enkel voor redenen van identificatie gebruikt en zijn eigendom van en kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.



Klik hiervoor BitDefender’sRSS-feeds.



Blijf ook op de hoogte van het nieuws op het gebied van e-bedreigingen op de gebruikersgroep Malwarecity.



http://www.bitdefender.nl



http://www.bitdefender.be



Share