Hoe maak ik een Firewall-zone aan in Bitdefender 2015

Afhankelijk van het netwerk waarmee u verbonden bent, kan de Bitdefender Firewall de verbinding tussen uw systeem en een ander apparaat (zoals een andere computer of een printer) blokkeren. Hierdoor zult u mogelijk niet langer bestanden kunnen delen of afdrukken.

In dit geval zorgt u dat de firewall-instellingen op de pc, de communicatie met het desbetreffende apparaat toestaan:

1. Open Bitdefender, ga naar het paneel Bescherming en selecteer de optie Firewall.

1306 1

2. Selecteer in het onderdeel Firewall het tabblad Adapters bovenaan en zoek de adapter. Het is of LAN-verbinding als het apparaat is aangesloten via de kabel of draadloze verbinding als het een draadloos apparaat is.

3. Klik op het kleine pijltje naast elke informatie die voor deze netwerkverbinding wordt weergegeven. Een drop-down menu verschijnt. Stel het volgende in:

Netwerktype = Thuis/Kantoor

Stealth-Modus naar Uit

Generiek = Ja

1306 2

Controleer of het probleem aanhoudt. In dat geval is de beste oplossing om Bitdefender zo te configureren dat het verbindingen naar en van het betreffende apparaat automatisch toestaat. Voor elke netwerkverbinding kunt u een speciale netwerkuitzondering configureren.

Om een netwerkuitzondering op de adapters toe te voegen, gaat u als volgt te werk:

1. Open het venster Bitdefender.

2. Klik op het onderdeel Bescherming.

3. Selecteer daar Firewall.

4. Selecteer het tabblad Adapters in het venster Firewall.

5. Hier vindt u in het blauw de optie Netwerkuitzonderingen.

6. Eens daar kunt u het IP in het Adresveld ingeven. Hier kunt u kiezen voor welke van de verbindingen u de instelling wilt laten gelden alsook het type bevoegdheid: Toestaan of Weigeren.

7. Na het maken van de juiste keuzes klikt u op de blauwe knop met het plusteken (+) om de uitzondering aan te maken.