Webbeveiliging & VPN werken niet tegelijkertijd in Bitdefender Mobile Security voor iOS

Bitdefender Mobile Security voor iOS biedt twee essentiële functies: Webbeveiliging en VPN (Virtual Private Network). Deze functies kunnen niet tegelijkertijd worden gebruikt vanwege hun operationele ontwerp. Als de ene actief is, kan de andere niet tegelijkertijd worden gebruikt, maar ze kunnen wel worden afgewisseld.

Webbeveiliging en VPN werken niet tegelijkertijd in Bitdefender Mobile Security voor iOS                     VPN

Wat is Webbeveiliging?

Webbeveiliging is een functie die automatisch de toegang tot schadelijke websites blokkeert. Het is ontworpen om gebruikers te beschermen tegen potentiële bedreigingen tijdens het surfen op internet. Als een webpagina leidt naar een phishing-, frauduleuze of malwaresite, blokkeert Webbeveiliging onmiddellijk de toegang en wordt er een waarschuwing weergegeven. Daarnaast breidt het de bescherming uit naar apps die proberen toegang te krijgen tot schadelijke domeinen, zodat je veilig kunt browsen.

VPN begrijpen

De VPN-functie versleutelt gegevens die je iOS-apparaat verlaten en biedt een laag van privacy en veiligheid, vooral wanneer je verbonden bent met openbare Wi-Fi-netwerken. Het geeft gebruikers toegang tot geografisch beperkt materiaal en voegt een niveau van anonimiteit toe door het IP-adres van het apparaat te maskeren. Het is echter belangrijk op te merken dat de VPN-functionaliteit alleen geen bescherming biedt tegen cyberbedreigingen.

Waarom kunnen Webbeveiliging en VPN niet tegelijkertijd werken?

Op iOS gebruikt de webbeveiligingsfunctie een VPN-profiel om actief verkeer te scannen en schadelijke inhoud in realtime te blokkeren. iOS beperkt het gebruik van meerdere VPN-apps tegelijk vanwege beperkingen in de netwerkconfiguratie, waardoor slechts één VPN-tunnel tegelijk is toegestaan. Bijgevolg kunnen Webbeveiliging en VPN niet tegelijkertijd werken. Het inschakelen van Webbeveiliging terwijl VPN actief is zal resulteren in het verbreken van de bestaande VPN-sessie en vice versa.

Afwisselend gebruik van Webbeveiliging en VPN

Gebruikers kunnen wisselen tussen webbeveiliging en VPN op basis van hun specifieke behoeften. Als Webbeveiliging is ingeschakeld in Bitdefender Mobile Security voor iOS, zal de VPN worden verbroken. Zodra de VPN-sessie is beëindigd, kunnen gebruikers Webbeveiliging activeren voor browsebeveiliging.

Verschillende doeleinden, afzonderlijke functies

Het is belangrijk om in gedachten te houden dat Webbeveiliging en VPN verschillende doelen dienen. Webbeveiliging richt zich op het beschermen van gebruikers tegen schadelijke websites en inhoud, om een veilige browse-ervaring te garanderen. VPN geeft prioriteit aan privacy en versleuteling, waardoor toegang tot beperkte inhoud mogelijk wordt en de online anonimiteit wordt verbeterd.

Conclusie

Hoewel het misschien onhandig lijkt dat Bitdefender Mobile Security's Webbeveiliging en VPN niet tegelijkertijd kunnen werken op iOS-apparaten, is dit gedrag zo ontworpen. Webbeveiliging geeft prioriteit aan veilig browsen door schadelijke inhoud te blokkeren, terwijl VPN privacy en anonimiteit online biedt.

Door af te wisselen tussen deze functies op basis van uw directe behoeften - door Webbeveiliging te gebruiken voor veilig browsen of VPN te gebruiken voor privacy op openbare netwerken - kunt u uw veiligheid en privacy optimaliseren terwijl u Bitdefender Mobile Security voor iOS gebruikt.