Web bescherming en de VPN kunnen niet tegelijkertijd uitgevoerd worden

De Web bescherming en VPN-functies van Bitdefender Mobile Security voor iOS kunnen niet tegelijkertijd worden gebruikt, maar wel als alternatief. Dit betekent dat het inschakelen van Web Protection in de app de VPN verbreekt en vice versa. Zodra een VPN-sessie is beëindigd, kunt u Web bescherming ​inschakelen.

Web bescherming blokkeert automatisch schadelijke websites. Wanneer een URL verwijst naar een bekende phishing- of frauduleuze website of naar kwaadaardige inhoud zoals spyware of virussen, wordt de webpagina geblokkeerd en wordt er een waarschuwing weergegeven. Hetzelfde gebeurt wanneer geïnstalleerde apps proberen toegang te krijgen tot kwaadaardige domeinen. Met Web bescherming bent u beschermd tegen toegang tot gevaarlijke, phishing- en frauduleuze pagina's.

Aan de andere kant versleutelt VPN de gegevens die uw iOS-apparaat verlaten, waardoor u profiteert van een privé-netwerk, zelfs wanneer u op een openbare wifi-verbinding bent vanaf het vliegveld, winkelcentrum, café, hotel, etc. Wanneer u verbonden bent met VPN, heeft u toegang tot websites die beperkt zijn tot bepaalde landen en verbergt u uw eigen IP-adres, waardoor uw online zoekopdracht meer anonimiteit biedt. VPN doet alleen zo veel mogelijk om uw online activiteiten te anonimiseren. Het beschermt je niet online.

Daarom is dit gedrag geen disfunctie. Web bescherming en VPN zijn twee functies die zijn ontworpen voor afzonderlijke doeleinden: de eerste houdt u veilig tijdens het browsen, terwijl de tweede de anonimiteit van internet verhoogt.