Wat moet ik doen als ik veel pop-ops/advertenties krijg (of als de homepagina van mijn browser gewijzigd is)

Als u pop-ups krijgt op de pagina's van uw browser, dan hebt u waarschijnlijk enkele indringerige toepassingen/werkbalken op uw computer staan. Hetzelfde geldt wanneer uw homepagina veranderd is zonder dat u dit deed.

Veel gebruikers worden bedot en installeren dit type werkbalken van derde partijen, die de standaardinstellingen van uw browsers kunnen overschrijven (zoals de homepagina of de gewenste zoekmachine). De ongemakken die hiermee gepaard gaan, zijn het gevolg van verschillende gebundelde deals, die gelinkt zijn aan de aangehaalde toepassingen/werkbalken.

Om deze vervelende situatie weg te werken, volgt u deze stappen:

1. Probeer alle ongekende programma's/werkbalken van uw computer te verwijderen:

Ga naar Start > Configuratiescherm > Programma's > Programma's en Functies en dubbelklik op elk van de ongekende/ongewenste applicaties om ze uit het systeem te verwijderen

2. Nu zou u de homepagina van uw browser en uw zoekmachine moeten kunnen veranderen en ongewenste add-ons/extensies moeten kunnen verwijderen:

• Dit zijn de te ondernemen stappen als u Mozilla Firefox gebruikt:

• Gebruik de stappen uit de onderstaande artikels indien u Google Chrome gebruikt:

• Hoe stelt u uw homepagina in Google Chrome in

• Hoe stelt u uw zoekmachine in Google Chrome in

• Hoe beheert u uw extensies in Google Chrome

• Dit zijn de artikels indien u Internet Explorer gebruikt:

• Hoe wijzigt u uw homepagina in IE

• Stel uw zoekmachine in op IE

• De add-ons in IE beheren

• Gebruik de onderstaande artikels als u Microsoft Edge gebruikt:

• Hoe wijzigt u uw homepagina in Edge

• Stel uw zoekmachine in op Edge

3. Om toekomstige advertenties te blokkeren, raden we aan dat u Adblock Plus (of uBlock Origin) installeert voor uw browser:

• Adblock Plus voor Mozilla Firefox / uBlock Origin voor Mozilla Firefox

• Adblock Plus voor Google Chrome / uBlock Origin voor Google Chrome

• Adblock Plus voor Internet Explorer

4. Ruim de schijf op om het aantal onnodige bestanden op uw stations te verminderen (dit helpt ook om uw pc sneller te doen werken). U kunt deze instructies volgen.

Als de situatie blijft voortbestaan nadat de computer opnieuw is opgestart, dient u een ticket te openen met daarin dit logboek.