Search Advisor werkt niet in Chrome

De module Bitdefender Web Protection garandeert een veilige surfervaring door u te waarschuwen over mogelijke phishingwebsites. Search Advisor is een component dat de resultaten van uw zoekopdrachten en de links op websites van sociale netwerken beoordeelt, door naast elk resultaat een icoon te plaatsen. Search Advisor beoordeelt de zoekresultaten van de volgende zoekmachines op Internet: Google, Yahoo!, Bing, Baidu.

Wanneer u bijvoorbeeld een Google-zoekopdracht uitvoert, ziet u een kleine cirkel naast elk zoekresultaat die aangeeft of Bitdefender de site als betrouwbaar beschouwt of niet:

Dit is een veilige pagina om te bezoeken.

!     Deze webpagina kan gevaarlijke inhoud bevatten. Wees voorzichtig als u besluit het te bezoeken.

Bezoek deze webpagina niet.

Als u de vinkjes niet ziet in de resultaten van de Chrome-zoekmachine zoals u in andere webbrowsers zoals Firefox, Safari, Edge, enz. Ziet, schakel dan het QUIC-protocol uit.

Overzicht

QUIC is de naam voor een experimenteel protocol gemaakt door Google. Het staat voor Quick UDP Internet Connection. Het protocol ondersteunt een reeks multiplexverbindingen via UDP en is ontworpen om beveiliging te bieden die gelijkwaardig is aan TLS / SSL, samen met verminderde verbindings- en transportlatentie.

Sommige websites worden niet gefilterd omdat ze het QUIC-protocol gebruiken. QUIC is geen standaard SSL-protocol en wordt niet gefilterd door een gecodeerde webscan van Bitdefender.

QUIC-protocol uitschakelen

Het QUIC-protocol kan worden uitgeschakeld door deze procedure te volgen:

1. Open Google Chrome.

2. Navigeer naar het adres chrome://flags

3. Scrol op de pagina Experimenten naar beneden totdat u de optie Experimenteel QUIC-protocol vindt.

4. Gebruik het vervolgkeuzemenu ernaast en stel het in op Uitgeschakeld.

5. De knop Nu opnieuw starten wordt weergegeven nadat u de wijziging hebt aangebracht. Klik erop om de wijziging toe te passen. Hiermee wordt Chrome gesloten en weer geopend.

Nu zou de zoekadviseur in Google Chrome moeten werken.