GRAVITYZONE-TECHNOLOGIEËN

Voor absolute
Zakelijke beveiliging

NIEUW

HYPERVISOR-GEBASEERDE
INTROSPECTIE

Bitdefender Hypervisor Introspection vormt de basis voor een nieuwe, revolutionaire beveiligingslaag voor enterprises die aanvallen in realtime detecteert door het ruwe geheugen van gast-VM's rechtstreeks op hypervisorniveau te scannen, zonder behoefte aan agents binnen de VM's.

Introspectie op hypervisorniveau is een technologie die tot voor kort onmogelijk werd geacht. Malwaredreigingen kunnen niet tot dit niveau doordringen en ze kunnen zich niet voor deze technologie verbergen.

Global Protective Network

Met een wereldwijd netwerk van 500 miljoen machines beschikt Bitdefender over ‘s werelds grootste delivery-infrastructuur. De dichtstbijzijnde concurrent moet het met 100 miljoen machines minder doen.

Het Bitdefender Global Protective Network (GPN) voert dagelijks 7 miljard query’s uit en gebruikt reflectieve modellen en geavanceerde zelflerende algoritmen om malwarepatronen te herkennen, zodat u in realtime beschermd bent tegen elke mogelijke dreiging.

Het systeem detecteert zelfs de nieuwste dreigingen van over de hele wereld al binnen 3 seconden na hun verschijnen, en kan hierop anticiperen en maatregelen nemen. De reputatie van apps, e-mailbronnen en websites wordt voortdurend bijgehouden en zo nodig worden waarschuwingen verzonden.

Endpoint Security Tools

Tijdens de installatie analyseert de intelligente GravityZone-beveiligingsagent de hostcomputer om zichzelf optimaal te configureren. Het gedrag wordt ook daarna nog aangepast aan de hand van de toegankelijkheid van het endpoint.

Beveiligingsbeheerders wijzen bronnen toe aan beveiligingstaken door beleid voor groepen machines te definiëren. Ze kunnen beveiligingstools op lokale machines laten uitvoeren, of ze kunnen beslissen intensiever gebruik te maken van het Bitdefender Global Protective Network, of ze kunnen kiezen voor volledige offloading van de beveiliging naar beveiligingsservers.

Intelligente gecentraliseerde scanfuncties

Bitdefender is de eerste beveiligingsleverancier die al sinds 2011 offloading van scanprocessen naar virtuele virtuele beveiligingsappliances ondersteunt. Het scanproces wordt gecentraliseerd. In plaats van elke fysieke of virtuele machine afzonderlijk te beveiligen, wordt de volledige omgeving als één geheel beschermd.

De meeste antimalwareprocessen worden van de beschermde fysieke of virtuele machines overgebracht naar en uitgevoerd op gecentraliseerde beveiligingsservers (“offloading”).

Bescherming tegen
zero day-dreigingen

De proactieve detectietechnologie van GravityZone gebruikt geavanceerde heuristische methoden om zero day-dreigingen in realtime te detecteren. Het gedrag van een applicatie wordt in een veilige sandbox geanalyseerd voordat de applicatie door het besturingssysteem mag worden uitgevoerd. Bovendien wordt de applicatie gecontroleerd zolang deze actief blijft.

Realtime messaging-bescherming

De heuristische antispamtechnologie van Bitdefender detecteert ook nieuwe en nog onbekende spam. Om realtime bescherming te kunnen bieden, analyseert het systeem grote hoeveelheden spamberichten en leert het onderscheid maken tussen legitieme e-mail en spam. Nieuwe spam wordt herkend door subtiele overeenkomsten met oudere spamberichten te detecteren. Aan de hand van het Bitdefender Global Protective Network biedt dit systeem de krachtigste verdediging tegen spam en phishing-pogingen..