Ben ik beschermd?

In dit artikel laten we u zien hoe u kunt bepalen of Bitdefender uw computer beschermt.

1. Bekijk of Bitdefender is geïnstalleerd

Om te controleren of Bitdefender op uw computer is geïnstalleerd, open het Configuratiescherm en zoek voor Bitdefender in de lijst met geïnstalleerde applicaties: klik op de knop Start, typ in appwiz.cpL en druk op ENTER uw toetsenbord. Dit opent de lijst met alle programma's die op uw pc zijn geïnstalleerd. Zoek naar de naam van uw Bitdefender-product in de lijst: Bitdefender Total Security, Bitdefender Internet Security, Bitdefender Antivirus Plus, enz.

Als Bitdefender ontbreekt in de lijst met geïnstalleerde programma's, volg de artikel- Hoe moet ik Bitdefender installeren?

2. Controleer de beveiligingsstatus van uw Bitdefender-product

Nu Bitdefender is geïnstalleerd, gaan we de beveiligingsstatus controleren om er zeker van te zijn dat uw systeem beschermd is.

Dubbelklik op deze snelkoppeling op uw bureaublad om het Bitdefender-dashboard te openen. U bent beschermd als het bericht U bent veilig wordt weergegeven in de Bitdefender-interface. Telkens wanneer problemen de beveiliging van uw computer beïnvloeden, verandert de status die bovenaan de Bitdefender-interface verschijnt in rood. De weergegeven status geeft de aard aan van problemen die uw systeem beïnvloeden. Klik op de knop naast het gedetecteerde probleem om een probleem op te lossen.

U kunt ook op zoek gaan naar het kleine Bitdefender-pictogram in het systeemvak van de taakbalk. Als u dubbelklikt of met de rechtermuisknop op dit pictogram klikt en Weergeven kiest, wordt de Bitdefender-interface op uw scherm geopend. Het Bitdefender-systeemvakpictogram informeert u ook als volgt over problemen met uw computer of hoe het product werkt door een speciaal symbool weer te geven:

Er zijn geen problemen die de beveiliging van uw systeem beïnvloeden. U bent beschermd!

Kritieke problemen beïnvloeden de beveiliging van uw systeem. Ze vereisen uw onmiddellijke aandacht en moeten zo snel mogelijk opgelost worden.

Als Bitdefender helemaal niet werkt, wordt het systeemvakpictogram grijs weergegeven. Dit gebeurt meestal wanneer het abonnement afloopt.

Het kan ook voorkomen wanneer de Bitdefender-services niet reageren of wanneer andere fouten de normale werking van Bitdefender beïnvloeden. In dat geval raden we u aan Windows opnieuw op te starten. Als het probleem aanhoudt na opnieuw opstarten, lees – Hoe moet ik Bitdefender opnieuw installeren?

3. Check your subscription status

Open de Bitdefender-interface via het bureaubladpictogram of vanuit het systeemvakpictogram en open het account account 2018 1 in de rechterbovenhoek. Hier kunt u abonnementsinformatie bekijken en toegang krijgen tot uw Bitdefender Central-account om de bescherming van uw apparaten te beheren.

Controleer de abonnementsstatus om er zeker van te zijn dat het abonnement up-to-date is en niet binnenkort verloopt. Als u onlangs een nieuw Bitdefender-abonnement heeft gekocht en de geldigheid wordt niet weerspiegeld in het geïnstalleerde product, lees Hoe kan ik mijn Bitdefender abonnement activeren?

4. Controleer de beveiligings- en onderhoudsstatus van Windows

De functie Beveiliging en onderhoud van Windows Action Center informeert u ook als u antivirusbescherming heeft:

• Klik op de knop Start, typ Configuratiescherm en druk vervolgens op ENTER op uw toetsenbord. Dit opent het Configuratiescherm op uw scherm.

• Klik onder Systeem en beveiliging op De status van uw computer controleren.

• Klik op Beveiliging om deze sectie uit te vouwen.

• Klik op de link Weergeven in Windows-beveiliging onder Virusbescherming.

• In het venster Virus- en bedreigingsbescherming zou u Bitdefender Antivirus met groene vinkjes moeten zien.

5. Voer een EICAR-test uit om virusdetectie te testen

Het European Institute for Computer Antivirus Research (EICAR) heeft een testbestand ontwikkeld om antivirusprogramma's te testen. Als Bitdefender correct werkt, zou het de EICAR-test moeten detecteren.

Als u op de onderstaande link klikt, probeert uw systeem het EICAR-testbestand te downloaden. Dit bestand is niet echt schadelijk, maar door een branchebrede overeenkomst wordt het door reguliere producten met antivirusfunctionaliteit als schadelijk gedetecteerd, zodat mensen kunnen controleren of hun beveiligingsoplossingen correct zijn geconfigureerd.

EICAR.COM Test

Als u het bovenstaande bestand met succes kunt downloaden en u geen Bitdefender-waarschuwing ontvangt, is uw computer niet beveiligd. We raden u aan om voor ondersteuning contact op te nemen met Bitdefender.