Bitdefender 2015 vond een infectie. Wat moet ik doen?

Wanneer Bitdefender 2015 een besmetting detecteert, neemt het automatisch maatregelen voor de gededecteerde malware.

1371

Sommige malware moet verwijderd worden wanneer Windows opstart en in dat geval raden we u aan om een Systeemscan uit te voeren voor die computer.

Om dat te doen moet u eerst Bitdefender updaten om er zeker van te zijn dat u de meest recente virushandtekeningen hebt: open de hoofdinterface met de Bitdefender-icoon op uw bureaublad. Klik op het knop Update in de hoofdinterface van Bitdefender.

Voer een Systeemscan uit nadat de update is voltooid: ga op het paneel Bescherming naar de module Antivirus, waar u de Systeemscan terugvindt. Aan het einde van de scan wordt er een scanlogboek gegenereerd: alle gedetecteerde en opgeloste items worden hierin bewaard. Volg de stappen uit dit artikel als u een geïnfecteerd bestand handmatig wilt verwijderen.

Indien er nog steeds geïnfecteerde bestanden worden gevonden op het systeem (en als ze niet opgelost zijn door de Bitdefender-scan), genereer dan een scanlogboek en verstuur het naar ons Technische Ondersteuningsteam via het ticket dat u bij ons geopend hebt. U krijgt in ons artikel meer informatie over scanlogboeken genereren.