Onjuiste Detectie: Meld een Vals Positief of Vals Negatief aan de Bitdefender-laboratoria

Vul het onderstaande formulier in om een onjuiste detectie te melden aan de laboratoria van Bitdefender. Bijvoorbeeld als u van mening bent dat Bitdefender een bestand of een website die u vertrouwt ten onrechte als malware heeft geclassificeerd (vals positief). Of dat het een bedreiging heeft gemist (vals negatief). Eenmaal bevestigd, worden valse alarmen binnen enkele uren gecorrigeerd.

Wat is een vals positief?

Een vals positief, ook bekend als valse detectie of vals alarm, is een legitiem bestand of een legitieme website die ten onrechte door een antivirusprogramma als geïnfecteerd wordt gedetecteerd. Het gebeurt wanneer een programma of webpagina een actie uitvoert die voor het antivirusprogramma een virusachtige activiteit lijkt te zijn. We streven ernaar om vals-positieve meldingen tot een minimum te beperken. Het kan echter voorkomen dat Bitdefender een veilige website of bestand abusievelijk als een bedreiging markeert.

Wat is een vals negatief?

Een vals negatief treedt op wanneer een antivirus er niet in slaagt een infectie te detecteren. Bitdefender detecteert ongeveer 99,51% van de virussen die in omloop zijn. Het is dus mogelijk, hoewel zeer onwaarschijnlijk, dat een virus door de filters heen komt. Dit gebeurt voornamelijk omdat er voortdurend nieuwe malware wordt uitgebracht en er een tijdspanne is tussen het moment dat een virus wordt gemaakt en het moment dat wij er detectie voor toevoegen. Andere situaties betreffen PUA/PUP-software die samen met andere gebundelde programma's wordt geïnstalleerd. In dergelijke gevallen, wanneer u akkoord gaat met een licentieovereenkomst om het gebundelde pakket te laden, markeren beveiligingsoplossingen het programma niet als malware omdat het met toestemming van de gebruiker is geïnstalleerd.

Een Bestand of een Website indienen voor malware-analyse

Meld hier een onjuiste detectie van Bitdefender beveiligingsoplossingen. De ingediende informatie wordt vertrouwelijk behandeld en wordt uitsluitend gebruikt voor anti-malware analyse.

(Velden met een * zijn verplicht)

Geen bestand geselecteerd

Opmerking: de uploadlimiet is 25 MB

Geen bestand geselecteerd

Opmerking: u kunt bestanden van maximaal 25 MB uploaden in de bestandsindelingen jpg, gif, jpeg, png

(Gelieve een screenshot te uploaden van de gebeurtenis die door Bitdefender wordt gegenereerd. Klik hier  om te zien hoe u een screenshot maakt)

Gegevens worden verzameld in overeenstemming met ons Privacybeleid och Hemsida.