Hoe installeert u Bitdefender Antivirus for Mac

Met de lancering van de nieuwste versie van het besturingssysteem van Apple, onder de naam macOS 10.14 Mojave, zal het installatieproces voor Bitdefender Antivirus for Mac enkele wijzigingen ondergaan.

Zorg dat u, voordat u doorgaat met de installatie, beantwoordt aan de minimale systeemvereisten.

Om de Antivirus for Mac te installeren op een Apple-apparaat met macOS High Sierra of een nieuwere versie zult u de onderstaande stappen moeten volgen.

VIDEO

1. Ga naar uw Bitdefender Central-account.

OPMERKING: Als u nog geen account hebt, maak er dan een aan.

• Voordat u Bitdefender Antivirus for Mac installeert, moet u controleren of u in uw Central-account een abonnement hebt voor Bitdefender Antivirus for Mac, zodat het product dat u installeert geldig via uw account kan worden opgehaald.

• Indien u een oudere licentiesleutel hebt voor het vorige Antivirus for Mac-product, kunt u nagaan hoe u dit in een Bitdefender-abonnement kunt omzetten, hier in dit artikel.

2. Selecteer het paneel Mijn Apparaten.

3. Klik in het venster Mijn apparaten op BESCHERMING INSTALLEREN.

4. Klik in het nieuw geopende venster op Bescherm dit apparaat.

Install Bd 2019

OPMERKING: Als u andere apparaten wilt beschermen, selecteert u deze optie (op deze manier stuurt u een e-mail met de installatie-agent naar een e-mailadres naar keuze).

5. Er wordt een agent gedownload op uw systeem, respectievelijk in de map Downloads. Dubbelklik op dit agent-bestand met de extensie .pkg en volg de instructies op het scherm. Klik op Verdergaan.

1485 22

6. Daarna wordt u door de nodige stappen begeleid om de beveiliging op uw Mac te installeren. Klik op Verdergaan.

AVfM 1 installeren

AVfM 2 installeren

7. Om met de installatie verder te gaan, moet u akkoord gaan met de voorwaarden van de Abonnementsovereenkomst van de software

AVfM 3 installeren

8. Selecteer de schijf waarop u de Bitdefender-software wilt installeren en klik op Verdergaan. Selecteer daarna Installeren.

AVfM 4 installeren

9. Wanneer u ernaar gevraagd wordt, voert u uw gebruikersnaam en wachtwoord in en klikt u op Software installeren.

10. Er verschijnt een klein venster en Bitdefender Antivirus for Mac zal automatisch gedownload en geïnstalleerd worden.

1485 88

11. Op dit punt wordt u op de hoogte gebracht dat een door Bitdefender getekende systeemextensie geblokkeerd werd. Dit komt niet door een fout. Klik op OK. Ga meteen door naar stap 12 indien u macOS 10.13 High Sierra niet gebruikt

Installeer AVfM 6

12. Het welkomstscherm wordt weergegeven.

OPMERKING:
U kunt de Web Protection-module hier configureren door Trafficlight te installeren op alle ondersteunde browsers op uw systeem.

Veilige bestanden zijn standaard UITGESCHAKELD. U kunt het inschakelen door op Voorkeuren te klikken.

13. Klik op Aan de slag.

14. Hierna wordt enige informatie over de nieuwe functies weergegeven. Klik op Volgende en vervolgens Aan de slag. Uw Bitdefender Antivirus voor Mac-product is nu geïnstalleerd.