Bitdefender ondersteunt macOS Sonoma & Apple M processors

Dit artikel bevat informatie over Bitdefender Antivirus for Mac-ondersteuning voor macOS Sonoma, Ventura versie, macOS Monterey, Big Sur en Apple M1-processors.

Overzicht

Na de macOS Catalina-update naar versie 10.15.4, uitgebracht op 24 maart 2020, zullen alle Bitdefender-gebruikers waarschijnlijk deze waarschuwing zien:

Bitdefender - compatibel met macOS Sonoma

Verouderde systeemuitbreiding - Bestaande software op uw systeem heeft een systeemextensie geladen die is ondertekend door "Bitdefender SRL" en die niet compatibel is met een toekomstige versie van macOS. Neem contact op met de ontwikkelaar voor ondersteuning.

Apple heeft al aangekondigd dat de volgende grote versie van macOS de ondersteuning voor kernelextensies zal beëindigen. Apple zal met name kernelprogrammeerinterfaces (KPI's) vervangen door EndpointSecurity en NetworkExtension API's, die technisch gezien totaal anders zijn. Technische details zijn beschikbaar in dit Apple-artikel.

Hier bij Bitdefender zijn we op de hoogte van deze wijziging.

Is Bitdefender compatibel met macOS Sonoma?

Ja, Bitdefender Antivirus for Mac is compatibel met macOS Sonoma (versie 14.x) uitgebracht op 26 september 2023 en alle nieuwe Mac-computers met Apple Silicon-processors.

Is Bitdefender compatibel met macOS Ventura?

Ja, vanaf versie 9.2.0.12 is Bitdefender Antivirus for Mac volledig compatibel met macOS Ventura (versie 13.x) dat op 24 oktober 2022 is uitgebracht. Hoe kunt u het versienummer van Bitdefender Antivirus for Mac controleren.

Is Bitdefender compatibel met macOS Monterey?

Ja, Bitdefender Antivirus for Mac is volledig compatibel met macOS Monterey (versie 12.x), uitgebracht op 25 oktober 2021.

Is Bitdefender compatibel met macOS Big Sur?

Vanaf december 2020 biedt onze app ondersteuning voor deze technologie. Bitdefender Antivirus for Mac is compatibel met macOS Big Sur (versie 11.x) en met Mac-computers met Apple Silicon-processor.

Is Bitdefender Antivirus for Mac compatibel met Apple M1-processors en nieuwere M-versies?

Ja, Bitdefender Antivirus for Mac is compatibel met de M1 en alle daaropvolgende M-series van op ARM gebaseerde systemen-op-een-chip (SoC's) ontworpen door Apple: M1 Pro, M1 Max, M1 Ultra, M2, M3 enz.

Werkt Bitdefender native op ARM-processors of geëmuleerd via Rosetta 2?

Vanaf versie 9.0.0.3, uitgebracht in juni 2021, draait Bitdefender Antivirus voor Mac standaard op de Apple M1-processors. U hebt Rosetta 2 niet nodig om Bitdefender Antivirus for Mac te gebruiken op een nieuwe Mac met een op ARM gebaseerde Apple-siliciumprocessor. Met Rosetta 2 kunnen op Intel gebaseerde apps op Apple M1-processors worden uitgevoerd in opdrachten die de chips van Apple kunnen begrijpen.