Hoe gebruikt u Bitdefender File Vaults

Met Bitdefender File Vault kunt u versleutelde, met een wachtwoord beveiligde logische stations (of kluizen) op uw computer creëren, waar u uw vertrouwelijke en gevoelige documenten veilig kunt bewaren. De kluis is in werkelijkheid een bestand dat op de lokale harde schijf is opgeslagen met de extensie .bvd. Wanneer u een bestandskluis maakt, zijn twee aspecten belangrijk: de grootte en het wachtwoord.

De standaardgrootte van 100 MB zou moeten voldoende zijn voor uw persoonlijke documenten, Excel-bestanden en andere gelijksoortige gegevens. Voor video's of andere grote bestanden kunt u echter meer ruimte nodig hebben. Om uw vertrouwelijke of gevoelige bestanden of mappen veilig op te slaan in Bitdefender-bestandskluizen.

Een Bitdefender File Vault aanmaken en een wachtwoord instellen

Om een nieuwe kluis aan te maken:

1. Open de hoofdinterface van Bitdefender.

2. Ga naar het scherm Privacy.

3. Selecteer Bestandskluis aanmaken in de module BESTANDSCODERING.

4. Klik in het nieuwe venster op Bladeren om de locatie van de kluis te selecteren

5. Geef in het betreffende veld een naam in voor de kluis.

6. Kies een stationletter uit het menu.

Als u de kluis opent, verschijnt een virtueel schijfstation met de geselecteerde letter in Deze computer.

7. Geef het wachtwoord in van de kluis en bevestig het in het veld daaronder.

8. Om de standaardgrootte van de kluis (100MB) aan te passen, gebruikt u de pijltjes naar boven en naar beneden vanuit het spinveld Kluisgrootte, of u kunt handmatig een nieuwe grootte ingeven.

OPMERKING: De omvang wordt gemeten in MB.

9. Klik op de knop AANMAKEN.

OPMERKING: Wanneer u de kluis opent, verschijnt een virtueel station in Deze computer. Het station heeft de stationletter die is toegewezen aan de kluis.

Bestanden of mappen die u wilt beveiligen, toevoegen aan de kluis

Volg deze stappen om een bestand aan een kluis toe te voegen:

1. Blader naar de locatie van de kluis en vind het kluisbestand .bvd.

2. Klik met de rechtermuisknop op het kluisbestand, wijs Bitdefender File Vault aan en selecteer Openen.

4. Geef in het nieuwe venster het wachtwoord in en de letter van het station dat u gebruikt hebt voor de kluis.

U kunt nu via Windows Verkenner bewerkingen uitvoeren op het station dat overeenkomt met de gewenste bestandskluis, net zoals bij een gewoon station.

Om een bestand aan een open kluis toe te voegen, kunt u ook met de rechtermuisknop op een bestand klikken, Bitdefender File Vault aanwijzen en Toevoegen aan bestandskluis selecteren.

OPMERKING: Om deze bewerking te laten werken, moet de kluis open zijn.

De kluis veilig houden

Open alleen kluizen als de toegang vereist is of als u hun inhoud moet beheren. Om een kluis te vergrendelen, klikt u vanuit Deze computer met de rechtermuisknop op het overeenkomende virtuele schijfstation. Wijs vervolgens Bitdefender Bestandskluis aan en selecteer Vergrendelen.

Zorg dat u het kluisbestand .bvd niet verwijdert. Wanneer u het bestand verwijderd, wordt ook de inhoud van de kluis verwijderd.