Toegang tot beschermde mappen verlenen op macOS Mojave

Met de lancering van macOS 10.14 Mojave, heeft Apple een reeks wijzigingen geïmplementeerd die ook impact hebben op de manier waarop Bitdefender Antivirus for Mac functioneert. Om volledig beschermd te zijn, moet u Bitdefender nu handmatig toestaan om alle locaties op uw apparaat te scannen.

Bij de installatie van Bitdefender Antivirus for Mac op uw apparaten ziet u de aanbeveling om Bitdefender toe te staan alle locaties te scannen. Om dit te doen, volg de onderstaande stappen:

1. Open het hoofdvenster van Bitdefender en klik op de snelle actieknop in de aanbeveling die u vraagt om Bitdefender toegang te verlenen tot alle locaties op uw apparaat.

NL Mojave 1

2. Er verschijnt een nieuw venster met instructies. Open Systeemvoorkeuren, selecteer Beveiliging & Privacy, ga naar het tabblad Privacy en selecteer Full Disk Access entry (u kunt dit ook doen door te klikken op de link die bij de eerste stap in het venster wordt weergegeven).

NL Mojave 2

OPMERKING: Na het openen van Systeemvoorkeuren verschijnt er een nieuw venster met de melding dat Antivirus for Mac toegang wenst om de Systeemvoorkeuren te kunnen beheren. Klik op OK.

NL Mojave 3

3. Om wijzigingen te kunnen doorvoeren, klikt u op de sloticoon in de linkerbenedenhoek en voert u de gebruikersnaam en het wachtwoord van de beheerder in.

OPMERKING: Deze gebruikersnaam en dit wachtwoord horen bij een accountbeheerder. Indien de account waarmee u momenteel ingelogd bent, geen beheerdersprivileges heeft, vult u de velden in met de gebruikersnaam en het wachtwoord van een beheerder.

NL Mojave 4

4. Ga terug naar het venster met de instructies en klik op de link bij stap 3. Daarna zou het onderstaande venster op het scherm moeten verschijnen.

NL Mojave 5

5. Versleep het bestand met de naam BDLdaemon vanuit het Finder-venster naar het Full Disk Access-venster.

NL Mojave 6