Toegang tot beschermde mappen verlenen op macOS

Met de lancering van macOS 10.14 Mojave, heeft Apple een reeks wijzigingen geïmplementeerd die ook impact hebben op de manier waarop Bitdefender Antivirus for Mac functioneert. Om volledig beschermd te zijn, moet u Bitdefender nu handmatig toestaan om alle locaties op uw apparaat te scannen.

Bij de installatie van Bitdefender Antivirus for Mac op uw apparaten ziet u de aanbeveling om Bitdefender toe te staan alle locaties te scannen. Om dit te doen, volg de onderstaande stappen:

1. Open het hoofdvenster van Bitdefender en klik op Open Systeemvoorkeuren in de aanbeveling die u vraagt om Bitdefender toegang te verlenen tot alle locaties op uw apparaat.

2. Er verschijnt een nieuw venster - Beveiliging & Privacy. Klik in het venster Beveiliging en privacy op het slotje om de wijzigingen door te voeren.

3. Voer desgevraagd het wachtwoord van een beheerdersaccount in en druk op Ontgrendelen.

OPMERKING: Deze gebruikersnaam en dit wachtwoord horen bij een accountbeheerder. Indien de account waarmee u momenteel ingelogd bent, geen beheerdersprivileges heeft, vult u de velden in met de gebruikersnaam en het wachtwoord van een beheerder.

4. Vink het vakje aan voor deze twee Bitdefender-items in de lijst:

• Bitdefender.SPSE

• Antivirus for Mac

5. Klik op Afsluiten en opnieuw openen.