Is Bitdefender VPN traag? 7 Tips om de Bitdefender VPN-snelheid te verbeteren

Het verbonden houden van je VPN kan je IP-adres verbergen, je apparaat beschermen tegen aanvallen die gepaard gaan met onbeveiligde openbare Wi-Fi-netwerken en je helpen verschillende geobeperkingen te omzeilen - maar het kan ook je internetverbinding vertragen. Deze gids leidt u door 7 eenvoudige aanpassingen om uw internetsnelheid te verhogen terwijl u Bitdefender VPN gebruikt op een Windows-pc, Mac, Android of iPhone.

Is Bitdefender VPN traag? 7 Tips om de Bitdefender VPN-snelheid te verbeteren

Waarom is mijn VPN traag?

Hoewel VPN's een geweldige manier zijn om privacyschendingen tegen te gaan, hebben ze een aantal nadelen, en een daarvan is het vertragen van uw internetverbinding. Er kunnen vele redenen zijn waarom een VPN traag is.

  • Dit kan gebeuren omdat VPN's je verkeer omleiden via externe servers, wat vertragingen kan veroorzaken. Hoe verder de servers zich bevinden, hoe langer de vertraging. Laten we uitgaan van een glasvezelnetwerk: in dit scenario verwijst vertraging naar de tijd die licht nodig heeft om door het netwerk te reizen. Deze vertraging neemt toe met de afgelegde afstand. Aangezien de lichtsnelheid 299.792.458 meter per seconde is, bedraagt de vertraging 3,33 microseconden voor elke afgelegde kilometer. Gezien de brekingsindex van de vezelkabel is het logisch te stellen dat het licht daarin langzamer reist, wat de latentie op 4,9 microseconden per kilometer brengt. Niet alle netwerkinfrastructuren zijn gebaseerd op glasvezel, dus het is veilig om aan te nemen dat het verbinden met een verre VPN-server uw verbindingssnelheid nog meer kan beïnvloeden dan ons hypothetische scenario.
  • Encryptie belast uw verbinding ook op een vergelijkbare manier. Het gebruik van sterkere encryptie zal een langzamere reactie van het netwerk teweegbrengen. Het is echter belangrijk te onthouden dat dit snelheidsverlies vaak de moeite waard is voor de extra veiligheid en privacy die een VPN biedt.

 

De VPN-verbinding versnellen

Bitdefender VPN kan uw internet in sommige situaties sneller maken, inclusief wanneer uw Internet Service Provider (ISP) uw verbinding kunstmatig vertraagt als reactie op online activiteiten zoals streamen, torrents en gamen. ISP's beperken de bandbreedte om netwerkcongestie tijdens piekuren te voorkomen. Fluctuaties of trage verbindingssnelheden kunnen frustrerend zijn, maar u kunt uw VPN gebruiken om deze beperking te omzeilen. Veel ISP's over de hele wereld beperken specifieke diensten of bestemmingen om voorrang te geven aan andere soorten verkeer op hun netwerk of om abonnees te ontmoedigen een dienst te gebruiken.

Uw internetsnelheid kan enigszins vertraagd zijn wanneer u een VPN gebruikt. Dit komt door de extra stap die wordt gecreëerd door uw verkeer via een VPN-server te leiden. Maar als uw VPN-verbinding extreem traag is, zijn hier een paar dingen die u kunt proberen om uw internetverbinding te versnellen terwijl u een VPN gebruikt:

Als geen van deze suggesties helpt, is het mogelijk dat de trage VPN-verbinding te wijten is aan een probleem met de VPN-service zelf. In dat geval kunt u overwegen contact op te nemen met de ondersteuning van Bitdefender. Zij kunnen u misschien helpen bij het oplossen van het probleem of aanbevelingen doen om uw VPN-verbinding te verbeteren.