Werkt een App niet met Bitdefender VPN? Probeer dit

Als een bepaalde app niet werkt zodra u verbinding maakt met Bitdefender VPN, terwijl andere programma's die op uw apparaat zijn geïnstalleerd nog steeds toegang hebben tot internet, volgt u de onderstaande stappen voor probleemoplossing. Sommige diensten detecteren en blokkeren verkeer van VPN-servers om geografische beperkingen af te dwingen. Dientengevolge zullen de toepassingen die deze diensten gebruiken niet laden of fouten weergeven wanneer de internetverbinding wordt gefilterd via een VPN.

Om te bepalen of het probleem wordt veroorzaakt door de VPN, koppelt u Bitdefender VPN tijdelijk los en probeert u vervolgens de betreffende toepassing opnieuw te gebruiken (bijv. Outlook of een andere e-mailtoepassing, Xbox, Steam, etc.). Om de verbinding met Bitdefender VPN te verbreken, drukt u op de aan/uit-knop op de interface. Als de software nog steeds niet bruikbaar is nadat Bitdefender VPN is gestopt, heeft het probleem andere oorzaken. Als de functionaliteit van de toepassing hervat wordt na het uitschakelen van de VPN, dan is Bitdefender VPN de boosdoener.

Hier is alles wat u kunt proberen nadat u ontdekt dat een app niet goed werkt wanneer Bitdefender VPN actief is:

Stap 1 - Maak verbinding met een andere Bitdefender VPN-server

Bepaalde diensten blokkeren verkeer van VPN's om het gebruik van en de toegang tot hun inhoud geografisch te beperken. Geo-blocking wordt gedaan door een IP-adres te identificeren. Wat betekent dat? Als u bijvoorbeeld in de VS woont en u verbindt Bitdefender VPN met de Zweedse server, wordt een IP dat overeenkomt met dat land toegewezen aan uw apparaat. Nu lijkt het alsof u toegang hebt tot internet vanuit Zweden. Dus als een service niet beschikbaar is in Zweden, zal de app niet meer goed werken.

De Bitdefender VPN-server wijzigen

De Bitdefender VPN-server wijzigen

Daarom, als een app niet werkt met Bitdefender VPN, is het eerste wat u moet doen de serverlocatie wijzigen in de lijst met beschikbare locaties.

Begin met het land waar u zich momenteel bevindt. Bitdefender Premium VPN biedt servers in meer dan 45 regio's over de hele wereld. Als er geen VPN-server voor uw land is of de VPN-locatie is al ingesteld op uw land, kies dan de dichtstbijzijnde regio. Als u bijvoorbeeld in Monaco woont, kiest u om verbinding te maken met Frankrijk.

Om verbinding te maken met een andere server:

1. Open de Bitdefender VPN-app Bitdefender VPN op uw apparaat.
  2. Druk op de knop Virtuele locatie in het onderste deel van de interface.
  3. Selecteer een land naar keuze, of typ de naam van een land in de zoekbalk om uw resultaten te filteren.
  4. Klik op de knop Verbinden met [land van keuze] in het onderste deel van de interface.

Als de app niet werkt, ongeacht de VPN-server, ga dan naar de volgende stap.

Stap 2 - Gebruik Split Tunneling om de VPN te omzeilen

Split Tunneling stelt u in staat om de app die niet werkt met Bitdefender VPN buiten de VPN-tunnel om te leiden, om direct toegang te krijgen tot het internet. Deze functie is momenteel alleen beschikbaar op Windows & Android en is handig voor verschillende doeleinden, namelijk:

• Bandbreedte behouden - VPN-verkeer is versleuteld, dus wordt het langzamer verzonden dan gewoon, niet-versleuteld verkeer. Het inschakelen van gesplitste tunneling kan de snelheid verhogen, wat van het grootste belang is als het netwerk bandbreedtebeperkingen heeft.
  • LAN-bronnen gebruiken - Als u toegang wilt tot netwerkbronnen zoals gedeelde mappen, apparaten of services, is dat onmogelijk als uw volledige verkeer door een VPN-tunnel wordt geleid. Met gesplitste tunneling kunt u bepaalde apps of diensten uitsluiten van tunneling, zodat u toegang krijgt tot LAN-bronnen.
  • Verbeterde beveiliging voor werk op afstand - Met gesplitste tunneling kunnen werknemers op afstand veilig werken met gevoelige bronnen via een versleutelde verbinding, terwijl ze ook sneller toegang krijgen tot andere niet-kritieke internetbronnen via hun ISP-verbinding.
  • Flexibiliteit - Als u op reis bent, kunt u splittunneling inschakelen om toegang te krijgen tot inhoud in uw thuisland en toch lokale apps gebruiken die geografisch beperkt zijn door ze uit te sluiten van de versleutelde VPN-tunnel.

Selecteer een van de volgende opties voor meer informatie:

Toepassingen die zijn toegevoegd aan de lijst met gesplitste tunnels zouden nu moeten werken met Bitdefender VPN. Om een toepassing uit Split Tunneling te verwijderen, klikt u op het prullenbakpictogram naast de naam.

Stap 3 - Wijzig je standaard DNS-server

Als de app nog steeds niet werkt of geen verbinding maakt via VPN, kun je overwegen de DNS-instellingen op je apparaat te wijzigen.

DNS (Domain Name System) werkt als een telefoonboek voor apparaten met een internetverbinding: het geeft je toegang tot websites en andere online diensten door domeinnamen te gebruiken in plaats van IP-adressen. De meeste gebruikers vertrouwen op de DNS-servers van hun ISP. Hoewel dit op zich niet verkeerd is, kan uw ISP (Internet Service Provider) of netwerkbeheerder gemakkelijk voorkomen dat u toegang krijgt tot bepaalde apps en services door hun domein op de zwarte lijst te zetten. Het mooie is dat je dit kunt omzeilen door je door de ISP uitgegeven DNS-server te wijzigen.

Het wijzigen van je DNS is volkomen legaal, omkeerbaar en, tenzij je ISP enkele hardwired beperkingen heeft, is het ook een geweldige manier om geoblocking te omzeilen. Volg deze gids om je DNS-instellingen te wijzigen en te zien of dat de reden is waarom je app niet werkt.

Stap 4 - Een standaardgateway-adres configureren

Als u nog steeds problemen ondervindt bij het verbinden van uw toepassing met het internet terwijl VPN is ingeschakeld, stelt u het Bitdefender VPN-verkeer zo in dat het de standaardgateway op uw netwerk gebruikt.

ⓘ Opmerking: Deze paragraaf is alleen van toepassing op Windows-computers.

1. Open eerst uw Netwerkverbindingen: druk op het Windows Start-menu windows key op uw scherm, typ vervolgens ncpa.cpL in en druk op de Enter-toets op uw toetsenbord.

ncpa.cpL

2. Het venster Netwerkverbindingen verschijnt op uw scherm en toont verschillende pictogrammen. Elk icoon vertegenwoordigt een specifieke netwerkadapter van uw computer (b.v. Bluetooth, Netwerkkabel, Wi-Fi, etc). TAP-Windows Adapter V9 is de VPN-adapter van Bitdefender

Dubbelklik op het pictogram TAP-Windows Adapter V9 in deze lijst, of klik met de rechtermuisknop en kies Eigenschappen in het menu.

TAP-Windows Adapter V9

3. Selecteer het Internet Protocol versie 4 (TCP/IPv4) en klik vervolgens op de knop Eigenschappen hieronder.

Een standaardgateway-adres configureren

4. Open het tabblad Algemeen in het venster dat de TCP/IPv4-protocoleigenschappen weergeeft en klik vervolgens op de knop Geavanceerd.

Some apps won't work with Bitdefender VPN - Default Gateway solution

5. Ga naar het tabblad IP-instellingen en klik op de knop Toevoegen in de sectie Standaardgateways.

Default gateways - Werkt een app niet met Bitdefender VPN?

6.  Voer het IP-adres van uw router in, druk dan op de knop Toevoegen, en OK om de wijziging op te slaan.

Werkt een app niet met Bitdefender VPN? IP

Hoe vindt u uw Sandaard Gateway

In het bovenstaande voorbeeld hebben we een standaard gateway 192.168.0.1 toegevoegd, wat het standaard IP-adres is van de meeste routers en ADSL-modems.

Om het IP van uw eigen router te vinden:

• ga naar Windows Start ncpa.cpL menu, typ cmd en druk op Enter
  • typ ipconfig in het opdrachtpromptvenster en druk op Enter
  • het IP-adres van uw gateway wordt getoond naast Default Gateway

Finding your Default Gateway

Nadat u alle bovenstaande stappen hebt gevolgd, maakt u opnieuw verbinding met Bitdefender VPN. De app die eerst niet werkte, zou nu verbinding moeten kunnen maken met het internet.