Verbeter het verkeer van apps met Bitdefender VPN App Traffic Optimizer

Met de functie App Traffic Optimizer die beschikbaar is in Bitdefender VPN kunt u prioriteit geven aan het verkeer van de belangrijkste apps op uw apparaat zonder dat uw verbinding wordt blootgesteld aan privacyrisico's. VPN's leiden internetverkeer om via een beveiligde tunnel terwijl ze sterke versleutelingsalgoritmen gebruiken om het te beschermen. Deze combinatie van technieken kan echter enkele nadelen hebben, vooral wat betreft de snelheid van de verbinding. Verschillende factoren kunnen de verbinding vertragen. De meest voorkomende zijn de afstand tot de server waarmee u verbinding maakt, netwerkcongestie en hoog bandbreedtegebruik. Als u merkt dat Bitdefender VPN uw internetverbinding soms vertraagt, is er een betere oplossing dan het uitschakelen van de VPN.

 

Sommige apps verbruiken meer bandbreedte dan andere

Bepaalde apps en diensten zoals streamingplatforms, torrentclients en games vereisen meer bandbreedte. Het constante gebruik ervan kan de snelheid van uw verbinding beïnvloeden. U kunt bijvoorbeeld ernstige vertragingen ervaren in uw online game als u ook de torrent-client instelt om bestanden op de achtergrond te downloaden. Of u kunt slechte downloadsnelheden ervaren als u ook een bandbreedte-intensief spel draait. Het omleiden van uw verkeer door een VPN-tunnel onderwerpt uw verbinding al aan een relatieve vertraging. Uw verbinding extra belasten kan uw online ervaring ernstig verslechteren.

In deze situatie is de meest voor de hand liggende oplossing het sluiten van elke bandbreedte vragende app of dienst die je niet direct nodig hebt. Een veel handigere oplossing is echter goed verkeersbeheer.

 

Prioriteit geven aan app-verkeer

De functie App Traffic Optimizer van Bitdefender VPN kan u helpen vertragingen van de VPN-verbinding aan te pakken door voorrang te geven aan de app van uw keuze. De functie laat u beslissen welke apps het grootste deel van uw verkeer moeten ontvangen en wijst de middelen dienovereenkomstig toe. Als u bijvoorbeeld in een vergadering zit en merkt dat de kwaliteit van uw gesprek ondermaats is, kunt u met App Traffic Optimizer voorrang geven aan de videoconferentie-app voor betere resultaten.

Normaal gesproken zouden VPN-gebruikers hun toevlucht nemen tot het sluiten van alle storende processen op hun apparaat of zelfs hun VPN-verbinding uitschakelen om een snellere internetsnelheid te krijgen. App Traffic Optimizer laat u genieten van ononderbroken privacybescherming zonder uw verbindingssnelheid in gevaar te brengen.

 

App Traffic Optimizer gebruiken

Momenteel is de functie App Traffic Optimizer alleen beschikbaar op Windows-apparaten en kunt u het verkeer naar één app prioriteren. Volg deze stappen om App Traffic Optimize eenvoudig in te schakelen en te configureren:

1.     Start de Bitdefender VPN-app Bitdefender VPN op uw Windows-computer.

 

2.     Klik op Instellingen bovenaan het Bitdefender VPN-venster.

Instellingen

 

3.   Selecteer vervolgens Geavanceerd in het menu aan de linkerkant en klik op de functie App Traffic Optimizer.

De functie App Traffic Optimizer

 

4.    Schakel App Traffic Optimizer in. De kleur van de schakelaar verandert van grijs naar blauw.

De functie App Traffic Optimizer

 

5.     Klik op Bladeren om naar de locatie te gaan van de app waarvoor u het verkeer wilt optimaliseren, selecteer de naam van de app en klik vervolgens op Bijsluiten. De toepassing verschijnt in de sectie Geprioriteerd.

Tip: Als alternatief, als u de toepassing waaraan u prioriteit wilt geven onlangs hebt geopend, drukt u op de knop + in het venster App Traffic Optimizer.

De functie App Traffic Optimizer

 

6.     Gebruik de knop op de interface om de verbinding met Bitdefender VPN te verbreken en weer te herstellen na het toevoegen of verwijderen van toepassingen uit de lijst.

 

 

Om een toepassing uit App Traffic Optimizer te verwijderen, klikt u gewoon op het prullenbakpictogram naast de naam ervan.

prullenbakpictogram