Geen toegang tot een website wanneer Bitdefender VPN actief is? Dit is wat u moet doen

Krijg ik geen toegang tot een bepaalde website wanneer het apparaat is verbonden met Bitdefender VPN? Sommige websites hebben een systeem geïmplementeerd om VPN's te detecteren en laden niet of geven fouten weer als de internetverbinding wordt gefilterd via een VPN. Om te bepalen of het probleem bij de VPN ligt, koppelt u de verbinding met Bitdefender VPN tijdelijk los en probeert u vervolgens de site opnieuw te bezoeken. Om de verbinding met Bitdefender VPN te verbreken, drukt u op de aan/uit-knop op de VPN-interface. Als de site nog steeds niet laadt na het onderbreken van de VPN, ligt het probleem ergens anders. Als de site in deze situatie goed laadt, is het de VPN die het probleem veroorzaakt.

Hier is alles wat u kunt proberen om het probleem op te lossen nadat u hebt ontdekt dat u een bepaalde webpagina niet kunt openen wanneer Bitdefender VPN actief is:

 

Stap 1 - Maak verbinding met een andere Bitdefender VPN-server

Bepaalde websites gebruiken geo-blocking als een manier om de toegang tot hun inhoud te beperken op basis van geografische locatie. Geo-blocking wordt gedaan door het IP-adres te identificeren. Wat betekent dat? Als u bijvoorbeeld in de VS woont en u Bitdefender VPN aansluit op de Zweedse server, zal een IP-adres dat overeenkomt met dat land worden toegewezen aan uw apparaat. Nu zullen alle websites denken dat u het internet opgaat vanuit Zweden. Maar als u naar een site gaat waarvan de inhoud niet beschikbaar is in Zweden, krijgt u geen toegang tot die specifieke site.

Verbinding maken met een andere Bitdefender VPN-server

Verbinding maken met een andere Bitdefender VPN-server

Daarom, als een eerste probleemoplossende methode, als je een website niet kunt bekijken met de VPN aan, maak dan verbinding met een paar verschillende VPN-servers uit de lijst van beschikbare locaties.

Begin met het land waar u zich momenteel bevindt. Bitdefender Premium VPN biedt servers in meer dan 45 regio's over de hele wereld. Als er geen VPN-server voor uw land is of de VPN-locatie is al ingesteld op uw land, kies dan de dichtstbijzijnde regio. Als u bijvoorbeeld in Monaco woont, kiest u om verbinding te maken met Frankrijk.

Om verbinding te maken met een andere server:

  1. Open de Bitdefender VPN-app  Bitdefender VPN  op uw apparaat.
  2. Druk op de knop Virtuele Locatie in het onderste deel van de interface.
  3. Selecteer een land naar keuze, of typ de naam van een land in de zoekbalk om uw resultaten te filteren.
  4. Klik op de knop Verbinden met [land van keuze] in het onderste deel van de interface.

Als de site niet werkt, ongeacht de VPN-server, ga dan naar de volgende stap.

 

 

Stap 2 - De website uitsluiten met Split-tunneling

Split-tunneling laat je toe om elke website buiten de VPN verbinding om te leiden, om direct toegang te krijgen tot het Internet. Deze functie is beschikbaar voor Windows, Mac, Android en iOS.

Selecteer een van de volgende opties voor meer informatie:

Na het volgen van de bovenstaande instructies zou u toegang moeten kunnen krijgen tot de website wanneer Bitdefender VPN actief is. Om een website uit Split-tunneling te verwijderen, klikt u op het prullenbakpictogram ernaast.