Regionale beperkingen voor VPN

We willen onze VPN-dienst aan iedereen aanbieden, maar jammer genoeg bestaan er in sommige gebieden beperkingen voor dergelijke diensten. Voor uw bescherming hebben we de connectiviteit in deze landen beperkt:

1. China: Het gebruik van een VPN is in China verboden. VPN-leveranciers kunnen hun diensten wel nog aanbieden indien ze een vergunning verkrijgen van de overheid. Echter, de algemene voorwaarden die de leveranciers moeten aanvaarden, doen het hele doel van de dienst teniet.

2. Irak: Om ISIS te kunnen opsporen en tegenhouden, heeft Irak het gebruik van VPN’s volledig verboden. Hoewel de bedoeling hierachter misschien wel goed is, gaat dit ten koste van het comfort van de burgers. VPN’s zijn in Irak verboden om terrorisme tegen te gaan: het gebruik van VPN’s is hier dus strafbaar.

3. VAE: Een VPN gebruiken in de VAE kan u duur te staan komen: de boetes kunnen zeer zwaar oplopen (tot £412.240). De voornaamste motivatie voor dit verbod: VOIP-diensten die de winsten van telecommunicatiebedrijven ondermijnen. De overheid heeft deze maatregel dus genomen om deze industrieën te ondersteunen. Om bepaalde soorten bedrijven te steunen, hebben de VAE het gebruik van VPN’s op hun grondgebied verboden.

4. Turkije: Om het gebruik van sociale media in te perken, heeft de Turkse overheid verschillende websites, waaronder websites die VPN-diensten aanbieden, geblokkeerd. Turkije heeft VPN-leveranciers voor politieke redenen verboden en het gebruik van een VPN is nu illegaal.

5. Belarus: In 2015 heeft Belarus beslist om het gebruik van Tor- en VPN-diensten te blokkeren. Het gebruik van een VPN is illegaal in Belarus.

6. Oman: Het land blokkeert en censureert de media, met inbegrip van het internet, op actieve wijze. Het verbiedt eveneens het gebruik van een VPN. Om een bepaald type van inhoud te verbieden, is het gebruik van een VPN verboden in Oman.

7. Iran: De wet omtrent het gebruik van VPN’s stelt dat u een dergelijke dienst kunt gebruiken, maar enkel indien de dienst wordt aangeboden door leveranciers die een vergunning hebben bij de overheid, wat onrechtstreeks het doel van VPN’s tenietdoet.

8. Rusland: De Russische overheid heeft een wet goedgekeurd die VPN’s verbiedt. In Rusland is het bij wet verboden om een VPN te gebruiken.

Was dit een nuttig artikel?
Rating: 1.0. From 5 votes.
Please wait...

Sorry about that

How can we improve it?

For any issues with Bitdefender you can always contact us using this form

Populaire instructievideo's