DNS-server wijzigen op de Mac

In dit artikel leggen we uit hoe u uw DNS-server op een Mac kunt wijzigen. DNS is een acroniem uit de Engelse taal en staat voor Domain Name System (domeinnaamsysteem). Het DNS werkt als een telefoonboek voor het internet dat domeinnamen (zoals "bitdefender.com") vertaalt in numerieke IP-adressen (zoals "101.18.169.222"), waardoor u websites kunt bezoeken zonder hun IP te hoeven onthouden. Door DNS te veranderen, kunt u uw internetverbinding een betrouwbaardere DNS-server laten gebruiken. Dit kan helpen als je problemen hebt om verbinding te maken met bepaalde websites of toepassingen, Bitdefender-updatefouten of VPN-fouten tegenkomt of als je internetsnelheid laag is.

Volg de onderstaande stappen, op basis van uw macOS-versie - Controleren welke macOS-versie je Mac gebruikt.

Als u niet tevreden bent met de nieuwe DNS-server, kunt u de wijzigingen altijd ongedaan maken of een andere server proberen. Volg gewoon de bovenstaande stappen om bij uw DNS-instellingen te komen en klik op de - knop onderaan de lijst. Hiermee worden uw instellingen teruggezet naar de standaard DNS-server van uw internetprovider.