Verwijdering van adware, pop-ups en browseromleidingen op uw Mac

Adware wordt vaak gecombineerd met een hosttoepassing die gratis wordt aangeboden op voorwaarde dat de gebruiker akkoord gaat met het uitvoeren van de adware. Omdat adware-toepassingen doorgaans worden geïnstalleerd nadat de gebruiker een licentieovereenkomst die het doel van de toepassing vermeldt heeft geaccepteerd, wordt er geen inbreuk gepleegd.

Pop-upadvertenties kunnen echter irritant worden en in sommige gevallen de systeemprestaties negatief beïnvloeden. De gegevens die door sommige van deze toepassingen worden verzameld, kunnen bovendien privacy-problemen veroorzaken voor gebruikers die niet volledig op de hoogte waren van de voorwaarden van de licentieovereenkomst.

Volg deze stappen om problemen veroorzaakt door adware op te lossen:

1. Voer een Volledige Systeemscan uit met Bitdefender Antivirus for Mac.

2. Reset nu uw browser.

Instructies voor Safari-gebruikers

Instructies voor Chrome-gebruikers

Instructies voor Firefox-gebruikers

Stuur ons een BDSys-logboek indien het probleem zich blijft voordoen (indien Antivirus for Mac geïnstalleerd is) en schermafdrukken vanuit de volgende locaties:

/Applications/

/Library/

/Library/Application Support/

/Library/Frameworks/

/Library/Caches/

~/Library/

~/Library/Application Support/

~/Library/LaunchAgents/

~/Library/Caches/

OPMERKING: Volg deze instructies om een BDSys-logboek te genereren. Volg deze instructies om een schermafdruk te maken.

Kopieer de strings en plak ze in de zoekbalk van Ga naar Map om naar elk van de bovenstaande locaties te gaan. Om dit te doen, volg de onderstaande stappen:

• Klik op Finder.

• Klik in de menubalk op Ga en selecteer Ga naar Map.

1857 1

• Geef de bovenstaande strings een voor een in en klik op Ga (bekijk het onderstaande voorbeeld).