Waarom duurt mijn Bitdefenderscan te lang? Hoe kan ik de scantijd verkorten?

Waarom duurt de Bitdefenderscan van mijn computer zo lang? In zeldzame gevallen zal Bitdefender een systeemscan niet voltooien. Het loopt nog steeds na twaalf uur verstreken tijd, terwijl de gescande items erg langzaam stijgen. Een snelle scan wordt met succes voltooid, maar geen systeemscan.

Waarom duurt mijn Bitdefenderscan zo lang?

De snelheid van een systeemscan is afhankelijk van vele factoren, zoals: systeemspecificaties, grote hoeveelheden gegevens, de computerbronnen worden gebruikt door andere software, het is de eerste scan sinds de installatie van Bitdefender en, belangrijker nog, het aantal archieven, gecomprimeerde bestanden of back-ups. Bij elke systeemscan indexeert Bitdefender de bestanden die al zijn gescand en zal de scantijd aanzienlijk verkorten.

Hoe verkort ik de scantijd?

Om een ​​systeemscan te versnellen, als systeembronnen geen probleem zijn, kan de volgende oplossing worden overwogen: voer de scan uit in de modus met hoge prioriteit. Dit zal Bitdefender instrueren om te strijden om systeembronnen op dezelfde voorwaarden als andere programma's en de tijd die nodig is om het scanproces te voltooien, verkorten.

1. Klik op Beveiliging in het navigatiemenu op de Bitdefender-interface.

2. Klik in het Antivirus-paneel op Openen.

3. Klik op de knop  •••  naast Systeemscan en kies Bewerken.

4. Gebruik in het venster Scans beheren het vervolgkeuzemenu om de scantaakprioriteit te wijzigen van Laag in Hoog.

5. Klik op Volgende en vervolgens op Opslaan.

6. Druk op Scan uitvoeren en wacht tot de systeemscan is voltooid.

Waarom duurt mijn Bitdefenderscan zo lang? Scantijd verkorten

Nadat u de bovenstaande wijzigingen hebt aangebracht, zou u moeten merken dat de Bitdefenderscan niet langer onredelijk lang duurt om te voltooien.