Hoe configureert u een aangepaste scan met Bitdefender

In het venster Scans beheren kunt u Bitdefender zo instellen dat het scans uitvoert wanneer u denkt dat uw apparaat op mogelijke bedreigingen moet worden gecontroleerd. U kunt ervoor kiezen om een Systeemscan of Snelle scan in te plannen, of u kunt een aangepaste scan aanmaken.

Om een nieuwe aangepaste scan in detail te configureren:

1. Klik in het navigatiemenu in de Bitdefender-interface op Bescherming.

2. In het deelvenster ANTIVIRUS klikt u op Openen.

3. In de vensters Scans klikt u op +Scan maken.

4. Voer in het veld Taaknaam een naam in voor de scan, selecteer vervolgens de locaties die u wilt laten scannen en klik op Volgende.

5. Configureer deze algemene opties:

Enkel toepassingen scannen. U kunt Bitdefender zo instellen dat enkel toepassingen waartoe toegang wordt gezocht, worden gescand.

Prioriteit scantaak. U kunt kiezen welke impact een scanprocedure mag hebben op de prestaties van uw systeem.

• Auto - De prioriteit van de scanprocedure hangt af van de systeemactiviteit. Om te verzekeren dat de scanprocedure geen invloed heeft op de systeemactiviteit, beslist Bitdefender of de scanprocedure met een hoge of lage prioriteit moet worden uitgevoerd.

• Hoog - De prioriteit van de scanprocedure is hoog. Door deze optie te selecteren, laat u andere programma’s trager werken, en verkort u de tijd die nodig is om de scanprocedure te voltooien.

• Laag - De prioriteit van de scanprocedure is laag. Door deze optie te selecteren, laat u andere programma’s sneller werken, en verlengt u de tijd die nodig is om de scanprocedure te voltooien.

Acties na het scannen. Kies welke actie Bitdefender moet ondernemen als er geen bedreigingen zijn gevonden:

• Venster met samenvatting weergeven
• Apparaat uitschakelen
• Scanvenster sluiten

6. Als u de scanopties in detail wilt configureren, klikt u op Geavanceerde opties weergeven. U vindt informatie over de vermelde scans aan het einde van dit gedeelte. Klik op Volgende.

7. U kunt Scantaak inplannen indien gewenst inschakelen, en dan kiezen wanneer de aangepaste scan die u hebt gemaakt, moet beginnen.

• Bij opstarten systeem
• Dagelijks
• Maandelijks
• Wekelijks

Kiest u Dagelijks, Maandelijks of Wekelijks, versleept u de schuifregelaar op de schaal om te kiezen wanneer de ingeplande scan moet starten.

8. Klik op OPSLAAN om de instellingen op te slaan en sluit het configuratievenster.

Afhankelijk van de locaties die moeten worden gescand, kan het scannen even duren. Indien er tijdens de scanprocedure bedreigingen worden gevonden, wordt u gevraagd de acties te kiezen die in verband met de gedetecteerde bestanden moeten worden ondernomen.