Hoe configureert u een aangepaste scan met Bitdefender

Een aangepaste, gedetailleerde scan configureren en lanceren:

1. Klik op de icoon in de linkerzijbalk van de Bitdefender-interface.

2. Klik op de link FUNCTIES WEERGEVEN.

3. In het ANTIVIRUS-panel klikt u op Scans beheren.

4. Klik op de knop Nieuwe aangepaste taak.

5. Voer in het tabblad Basis een naam in voor de scan.

6. If you want to set a schedule for your scan task, use the Schedule switch. Select one of the corresponding options to set a schedule:

• Bij opstart van het systeem

• 1 keer

• Periodiek

7. In de rubriek Scandoelen kunt u de mappen selecteren die u wilt scannen.

8. Ga naar het tabblad Geavanceerd als u de scanopties in detail wilt configureren. In het nieuwe venster kunt u:

Configureer de scanopties door het scanniveau aan te passen.

Sleep de schuifregelaar langs de schaal om het gewenste scanniveau in te stellen. Gebruik de beschrijving aan de rechterzijde van de schaal om het scanniveau te identificeren dat beter beantwoordt aan uw behoeften. Klik op Aangepast om de scanopties in detail te configureren. Aan het einde van dit gedeelte vindt u informatie over deze opties.

Kies een van de volgende scanbewerkingen:

• De opdracht uitvoeren met lage prioriteit.

Verlaagt de prioriteit van het geselecteerde scanproces. U zult andere programma’s sneller kunnen uitvoeren en de tijd die nodig is om het scanproces te voltooien, verlengen.

• Scanwizard minimaliseren naar systeemtray.

Minimaliseert het scanvenster naar het systeemvak. Dubbelklik op het pictogram Bitdefender om het programma te openen.

Bepaal de te ondernemen actie als er geen dreigingen worden gevonden.

Wanneer u klaar bent, klikt u op OK om de wijzigingen op te slaan en het venster te sluiten.

9. Klik op Scan starten en volg de Antivirus-scanwizard om de scan te voltooien.

Afhankelijk van de locaties die moeten worden gescand, kan het scannen even duren. Aan het einde van de scan wordt u gevraagd te kiezen welke acties moeten worden ondernemen op de gedetecteerde bestanden, als die er zijn.

10. Als u dat wilt, kunt u snel een eerdere aangepaste scan uitvoeren door op de bijhorende vermelding in de beschikbare lijst te klikken.