Hoe voegt u een Netwerkuitzondering toe in Bitdefender 2017 (ik krijg geen toegang tot een apparaat op mijn netwerk)

Afhankelijk van het netwerk waarmee u verbonden bent, kan de Bitdefender-firewall de verbinding tussen uw systeem en een ander apparaat (zoals een andere computer of printer) blokkeren, waardoor het mogelijk is dat u geen bestanden kunt delen of afdrukken.

In dit geval is de beste oplossing om Bitdefender zo te configureren dat het verbindingen naar en van dat specifieke apparaat automatisch toestaat. Om dat te doen moet u het toevoegen aan de lijst van Netwerkuitzonderingen.

OPMERKING: Netwerkuitzonderingen zijn enkel voor apparaten die u volledig vertrouwt. Al het verkeer tussen uw computer en het vertrouwde apparaat is toegestaan. Om hulpmiddelen met specifieke apparaten, zoals computers of printers, te delen, voegt u ze toe als netwerkuitzonderingen.

Om een netwerkuitzondering toe te voegen op uw netwerkadapters:

1. Klik op de icoon in de linkerzijbalk van de Bitdefender-interface.

2. Klik op de link MODULES WEERGEVEN.

3. Selecteer de icoon Instellingen in de rechterbovenhoek van de module FIREWALL.

4. Selecteer het tabblad Adapters.

Firewall 1

5. Klik op Netwerkuitzonderingen om een uitzondering toe te voegen.

6. Geef het IP-adres van het apparaat dat uw wilt toevoegen in het overeenstemmende veld in.

7. Selecteer in de kolom Adapter het type netwerk waarin u wenst dat de uitzonderingen toegepast worden.

8. Selecteer vervolgens Toestaan in de kolom Bevoegdheden.

9. Klik ten slotte op de knop + om de uitzondering toe te voegen en sluit het venster.

Firewall 2

OPMERKING: Indien u nog steeds niet kunt verbinden, is het mogelijk dat u andere firewall-oplossingen moet vinden. Open een e-mailticket indien het probleem zich blijft voordoen. Wij beantwoorden u zo snel mogelijk.