Hoe een aangepaste DNS-server instellen op Bitdefender BOX

Dit artikel begeleidt u stap voor stap bij het instellen van een aangepaste DNS-server op uw Bitdefender BOX op netwerkniveau. Een DNS (Domain Name System) werkt als een telefoonboek voor Internet-apparaten. Het geeft u toegang tot websites en andere online services door domeinnamen te gebruiken in plaats van IP-adressen. De meeste gebruikers vertrouwen op de DNS-servers van ISP's (Internet Service Providers). Het wijzigen van de DNS op Bitdefender BOX is volkomen legaal, omkeerbaar, helpt bij het oplossen van queries op de lokale subnetten en, tenzij uw ISP enkele hardwired beperkingen heeft, is het ook een geweldige manier om geo-blocking te omzeilen.

Om een aangepaste DNS-server op Bitdefender BOX te configureren, gebruikt u de Bitdefender Central-app als volgt:

1. Open de Bitdefender Central-app die op uw smartphone is geïnstalleerd en ga naar het pictogram "Apparaten" onder aan het scherm.

Bitdefender Central

2. Selecteer vervolgens Bitdefender BOX in de lijst met apparaten.

Setting up a custom DNS

3. Tik vervolgens op het kleine tandwieltje in de rechterbovenhoek om de instellingen van Bitdefender BOX te openen.

Een aangepaste DNS-server instellen op Bitdefender BOX

4. Na het openen van het instellingenmenu, tikt u op de optie "DNS".

Een aangepaste DNS-server instellen op Bitdefender BOX

5. Schakel de optie "Aangepaste DNS-servers" in en begin het adres van de DNS-server van uw voorkeur in te typen. Tot vijf aangepaste DNS servers kunnen worden toegevoegd.

Tik op de OPSLAAN knop wanneer u klaar bent om de wijzigingen toe te passen.

Een aangepaste DNS-server instellen op Bitdefender BOX