Hoe netwerkkwetsbaarheden beoordelen met de kwetsbaarhedenscan van Bitdefender BOX

Wat is de Kwetsbaarheidsscan van Bitdefender BOX?

Internet of Things (IoT)-apparaten zijn basisproducten en de enige manier om winst te maken is de kosten tot een minimum te beperken en tegelijkertijd de productie te verhogen. Hoewel beveiliging een topprioriteit zou moeten zijn voor alle leveranciers, blijkt in de praktijk dat beveiliging en het testen van de beveiliging het aspect zijn dat het vaakst over het hoofd wordt gezien. Sommige van deze apparaten worden geleverd met standaard of hard gecodeerde inloggegevens. Andere bevatten bugs in de firmware die op afstand kunnen worden uitgebuit. De meeste eigenaars zijn zich niet bewust van deze zwakke plekken in de beveiliging totdat hun apparaten worden misbruikt.

Bitdefender BOX - kwetsbaarheidsscan

Bitdefender BOX bevat technologie om gebruikers te helpen begrijpen welke apparaten in hun netwerk zijn aangetast en hoe ze dit moeten aanpakken. Kwetsbaarhedenscan is een functie van Bitdefender BOX die uw netwerk scant, alle kwetsbaarheden identificeert en u informeert over alle gevonden kwetsbaarheden in aangesloten apparaten en netwerkapparatuur die de integriteit in gevaar kunnen brengen door te leiden tot externe, onbevoegde toegang, gegevensdiefstal of kwaadaardige aanvallen.

Uit ervaring weten we dat hackers uw smart tv niet zullen kraken om hem aan en uit te zetten of om tussen kanalen te zappen, maar eerder om toegang te krijgen tot uw andere apparaten. Er is maar één zwak apparaat nodig om toegang te krijgen tot uw hele thuisnetwerk. Gelukkig voor u kan de kwetsbaarheidsscan u helpen deze kwetsbaarheden te identificeren en ze snel te verhelpen.

 

Hoe werkt de kwetsbaarhedenscan-technologie?

Telkens wanneer u een apparaat op uw netwerk aansluit, pikt Bitdefender BOX het op en identificeert het met behulp van verschillende gepatenteerde technologieën. Nadat het apparaat correct is geïdentificeerd, ondergaat het een reeks tests die specifiek zijn voor het merk en model van het apparaat om onjuiste configuratie en gebreken te identificeren.

Sommige van deze tests hebben betrekking op de manier waarop het apparaat met het netwerk communiceert. Er wordt onder meer gecontroleerd op open services die het apparaat onbedoeld aan de buitenwereld zouden kunnen blootstellen (SSH, Telnet) of op standaardgegevens waarvan bekend is dat ze met het apparaat worden meegeleverd. Er wordt ook een woordenboekaanval uitgevoerd om zwakke wachtwoorden te identificeren die mogelijk zijn ingesteld door de leverancier of gebruiker.

Bitdefender BOX gaat veel dieper in het opsporen van fouten dan andere IoT-beveiligingsapparaten. Analisten van Bitdefender Cyber-Threat Intelligence maken "apparaatkaarten" door openbare kwetsbaarheden (CVE's) te compileren, evenals problemen die intern zijn ontdekt, om gebruikers een volledig overzicht te geven van hun beveiligingsniveau. Intern onderzoek omvat het handmatig inspecteren van de firmware van de apparaten, cloudgebaseerde componenten en webapps om een volledig beeld te krijgen van de beveiliging van het apparaat.

Bitdefender BOX houdt een waakzaam oog op deze apparaten. Na de eerste automatische kwetsbaarheidsscan kunnen gebruikers een on-demand kwetsbaarheidsbeoordeling voor elk apparaat online starten wanneer ze er een nodig hebben.

 

Kwetsbaarheden van het netwerk beoordelen met de Kwetsbaarhedenscan van Bitdefender BOX

Standaard worden alle apparaten gescand op kwetsbaarheden de eerste keer dat ze verbinding maken met uw Bitdefender BOX-netwerk.

Om een on-demand kwetsbaarhedenscan uit te voeren:

1. Open de Bitdefender Central-app die op uw smartphone is geïnstalleerd en ga naar het pictogram "Apparaten" onder aan het scherm.

Bitdefender Central

 

2. Selecteer in de lijst met apparaten het apparaat dat u wilt scannen op kwetsbaarheden. Ter illustratie hebben we een Android-telefoon gekozen.

Hoe de Kwetsbaarheidsscan van Bitdefender BOX te gebruiken

 

3. Scroll naar beneden totdat u de kaart Kwetsbaarhedenscan ziet. Tik erop om de kwetsbaarhedenbeoordeling van het netwerk te starten.

Hoe de Kwetsbaarheidsscan van Bitdefender BOX te gebruiken

 

Kwetsbaarheden verhelpen

Nadat de opdracht voor het scannen op kwetsbaarheden naar een apparaat is verzonden, moet u ervoor zorgen dat het geselecteerde apparaat online is om de opdracht te ontvangen.

Zodra de kwetsbaarheidsbeoordeling is voltooid, wordt het totale aantal geïdentificeerde kwetsbaarheden weergegeven. Door op de knop Bekijk rapport in de Bitdefender Central-app te tikken, kunt u de status van uw apparaten bekijken en elk probleem aanpakken om uw omgeving veilig te houden.

Hoe de Kwetsbaarheidsscan van Bitdefender BOX te gebruiken