Hoe voegt u antivirus-uitzonderingen toe in Bitdefender 2017

Met Bitdefender kunt u specifieke bestanden, mappen of bestandsextensies uitsluiten van het scannen.

Om toe te voegen aan de Lijst van Uitsluitingen, volg de onderstaande stappen:

1. Open het Bitdefender-programma en ga naar de vensters Bescherming.

2. Klik op de link MODULES WEERGEVEN.

3. Selecteer de icoon Instellingen in de rechterbovenhoek van de module ANTIVIRUS.

4. Selecteer het tabblad Uitsluitingen .

Lijst met uitsluitingen

5. Klik op het uitklapmenu Lijst van bestanden en mappen die uitgesloten worden voor de scan .

6. Klik op de knop Toevoegen.

7. Klik op Bladeren en selecteer de map die u wilt uitsluiten van de scan. Zorg ervoor dat het uitgesloten wordt voor Beide, zowel scannen op verzoek als scannen bij toegang.

8. Klik op Toevoegen om de wijzigingen op te slaan en het venster te sluiten.

uitgesloten bestanden en mappen

9. Klik op het accordeonmenu Lijst van processen uitgesloten van scannen, voeg het bestand .exe van de toepassing toe en zorg ervoor dat het Toegestaan is. Klik daarna op Toevoegen (hierdoor wordt het niet gemonitord door Active Threat Control).

processen uitgesloten

Met Bitdefender 2017 kunt u extensies ook uitsluiten van het scanproces. Wanneer ze uitgesloten zijn, worden bestanden met deze extensie niet meer gescand door Bitdefender.

Om bestandsextensies uit te sluiten van het scannen:

1. Klik op het uitklapmenu Lijst van extensies die uitgesloten worden voor de scan.

2. Klik op de knop Toevoegen.

3. Voer de extensies in die u wilt uitsluiten van het scannen en scheid ze van elkaar met puntkomma’s (;). Dit is een voorbeeld: txt;avi;jpg. Zorg er hier ook voor dat de extensies uitgesloten worden voor Beide, zowel scannen op verzoek als scannen bij toegang.

uitgesloten extensies