Hoe de naam van uw Wi-Fi-netwerk (SSID) te verbergen in Bitdefender BOX

Dit artikel zal u stap voor stap uitleggen hoe u uw Bitdefender BOX Wi-Fi kunt verbergen en onzichtbaar maken. Het is de bedoeling dat de Bitdefender BOX de naam van zijn Wi-Fi-netwerk uitzendt naar alle draadloze apparaten binnen bereik, zodat ze het gemakkelijk kunnen vinden en er verbinding mee kunnen maken. Het verbergen van uw Wi-Fi-netwerknaam (SSID) helpt een extra beschermingslaag toe te voegen aan uw netwerk. Wanneer u uw SSID verbergt, kunnen alleen mensen die uw Wi-Fi-naam en wachtwoord kennen verbinding maken met het netwerk. Als ze uw Wi-Fi-wachtwoord kennen, maar de naam niet weten, kunnen ze niet proberen om verbinding te maken met uw netwerk. Deze techniek is vergelijkbaar met dubbele wachtwoordbeveiliging, waarbij gebruikers twee parameters moeten invoeren voordat ze met succes verbinding kunnen maken met uw netwerk.

Om uw Bitdefender BOX Wi-Fi te verbergen voor buren of andere personen en het beveiligingsniveau van uw netwerk te verhogen - aangezien apparaten geen verbinding kunnen maken met uw netwerk tenzij ze de SSID handmatig invoeren - volgt u de onderstaande instructies.

1. Open de Bitdefender Central-app die op uw smartphone is geïnstalleerd en ga naar het pictogram "Apparaten" onder aan het scherm.

Bitdefender Central

2. Selecteer vervolgens Bitdefender BOX in de lijst met apparaten.

Hoe de naam van uw Wi-Fi-netwerk te verbergen in Bitdefender BOX

3. Tik vervolgens op het kleine tandwieltje in de rechterbovenhoek om de instellingen van Bitdefender BOX te openen.

Hoe de naam van uw Wi-Fi-netwerk te verbergen in Bitdefender BOX

4. Na het openen van het instellingenmenu, tikt u op het item "Wi-Fi".

Hoe de naam van uw Wi-Fi-netwerk te verbergen in Bitdefender BOX

5. In de Wi-Fi-instellingen scrollt u naar beneden en schakelt u de optie "Broadcast SSID" (SSID uitzenden) in.

Tik op de knop OPSLAAN wanneer u klaar bent om te bevestigen dat u uw Wi-Fi-netwerk wilt verbergen.

Hoe de naam van uw Wi-Fi-netwerk te verbergen in Bitdefender BOX

Opmerking

Nadat u de wijzigingen hebt opgeslagen, wordt de verbinding tussen uw apparaten en het Bitdefender BOX-netwerk tijdelijk verbroken.