Hoe een statisch IP-adres op uw Bitdefender BOX reserveren

Dit artikel helpt u stap voor stap een statisch IP-adres toe te wijzen aan een apparaat in uw Bitdefender BOX netwerk. Wanneer u verbinding maakt met het internet, wordt aan uw apparaat een IP-adres toegewezen - een reeks getallen en decimalen die uw apparaat en locatie identificeert - land, stad, tot op een postcodeniveau in detail. Als u vanaf meerdere locaties verbinding maakt met het internet, verandert uw IP-adres dienovereenkomstig. Uw openbare IP-adres is uniek en zichtbaar voor iedereen op het internet.

Wanneer u een IP-adres reserveert voor een apparaat op Bitdefender BOX, wordt aan dat specifieke apparaat altijd hetzelfde IP-adres toegewezen telkens wanneer het verbinding maakt met uw lokale netwerk. Het is mogelijk dat u handmatig IP-adressen moet toewijzen aan een apparaat dat een statische IP nodig heeft om goed te kunnen werken. U kunt IP-adressen reserveren vanuit uw Bitdefender Central-app door de onderstaande instructies te volgen.

 

1. Open de Bitdefender Central-app die op uw smartphone is geïnstalleerd en ga naar het pictogram "Apparaten" onder aan het scherm.

Bitdefender Central

 

2. Selecteer in de lijst met apparaten het apparaat waaraan u handmatig een IP-adres wilt toewijzen. Ter illustratie hebben we gekozen voor een Android-telefoon.

Hoe een statisch IP-adres op uw Bitdefender BOX reserveren

 

3. Tik vervolgens op het kleine tandwieltje in de rechterbovenhoek om de instellingen voor dat apparaat te openen.

Hoe een statisch IP-adres op uw Bitdefender BOX reserveren

 

4. Nadat u het menu Instellingen hebt geopend, schakelt u de optie "Statische IP gebruiken" in. Tik op de SPAREN knop als u klaar bent om de IP wijziging te bevestigen en te valideren.

Hieronder, kunt u een Port forwarding regel configureren voor het apparaat met statische IP door op "Nieuwe regel toevoegen" te tikken. Port forwarding stelt u in staat om op afstand verbinding te maken met dit apparaat op basis van een IP en poort nummer.

Hoe een statisch IP-adres op uw Bitdefender BOX reserveren