Hoe maakt u Tijdelijke Internetbestanden schoon

U vindt onderaan de standaardlocaties waar elke internetbrowser tijdelijke internetbestanden bewaart, afhankelijk van het besturingssysteem:

Windows XP

Voor Internet Explorer is de meest voorkomende locatie: C:\Documents and Settings\Local Settings\Temporary Internet Files

OPMERKING: De cache kan verplaatst worden door een waarde in het register aan te passen. Soms kan een bijkomende (verborgen) cache, met de naam "Temporary Internet Files" (Tijdelijke Internetbestanden), verschijnen in:

C:\Documents and Settings\\Local Settings\Temp\Temporary Internet Files

of in

C:\Documents and settings\LocalService\Temp\Temporary Internet Files\Content.IE5

OPMERKING: De laatste locatie kan enkel handmatig verwijderd worden door naar de map te gaan en deze te verwijderen.

Voor Mozilla Firefox:  C:\Documents and Settings\Local Settings\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\xxxxxxx.default\Cache

Voor Google Chrome: C:\Documents and Settings\Local Settings\Application Data\Google\Chrome\User Data\Default\Cache

Voor Safari: C:\Documents and Settings\Local Settings\Application Data\Apple Computer\Safari\cache.db

Voor Opera: C:\Documents and Settings\\Local Settings\Application Data\Opera\Opera\cache

Windows Vista / 7 / 8 / 8.1 / 10

Voor Internet Explorer worden tijdelijke internetbestanden meestal bewaard in deze locaties:

C:\Users\\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files

of

C:\Users\\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files\Low

Voor Mozilla Firefox: C:\Users\\AppData\Local\Mozilla\Firefox\Profiles\xxxxxx.default\cache

Voor Google Chrome: C:\Users\\AppData\Local\Google\Chrome\User Data\Default\Cache

Voor Safari: C:\Users\\AppData\Local\Apple Computer\Safari\cache.db

Voor Opera: C:\Users\\AppData\Local\Opera\Opera\cache

Om de Tijdelijke Internetbestanden op te ruimen:

1. Herstart in Veilige Modus met Netwerking. Bekijk dit artikel voor stapsgewijze instructies

2. Dan moet u kiezen tussen twee opties:

• Toon de verborgen bestanden en mappen en verwijder de overeenkomstige bestanden handmatig

Volg deze instructies om verborgen mappen en bestanden weer te geven. Ga naar de respectievelijke locaties, verwijder het bestand of de bestanden en herstart in de Normale Modus.

• Start de overeenkomstige internetbrowser en gebruik de optie om de internetcache te verwijderen:

Voor Internet Explorer, volg deze instructies

Ga voor Mozilla Firefox naar dit artikel

Voor Google Chrome, bekijk dit artikel

Voor Safari: open de browser, druk op uw toetsenbord op CTRL+ALT+E en klik dan op Leegmaken.

Voor Opera: Houd de toetsen Ctrl en Shift ingedrukt en druk dan op Verwijderen. In het nieuwe venster, vink Gebufferde afbeeldingen en bestanden aan. Vergeet niet dat alle andere aangevinkte items ook gewist zullen worden. Zorg er dus voor dat u de vinkjes wegneemt voor de items die u niet wilt wissen. Selecteer de periode waarvoor u de geschiedenisitems wenst te verwijderen met de optie De volgende items vernietigen uit het uitklapmenu. Klik vervolgens op Surfgegevens verwijderen.