Hoe toegang tot Gastnetwerk configureren op Bitdefender BOX

Dit artikel helpt u stap voor stap om toegang tot het gastnetwerk in te schakelen en in te stellen op uw Bitdefender BOX. Telkens wanneer u uw Wi-Fi-wachtwoord deelt - zelfs als dit alleen met vrienden is - brengt u uw thuisnetwerk in gevaar. Maar wat als er een manier was om uw gasten vrij te laten browsen met uw verbinding terwijl uw vakantiefoto's privé blijven?

Met Bitdefender BOX kunt u de mobiele apparaten van uw vrienden veilig toevoegen aan uw Wi-Fi-netwerk zonder uw privacy in gevaar te brengen.

Bitdefender BOX - Gastnetwerk

 

Met Bitdefender BOX kunt u een veilig gastnetwerk creëren

Gastapparaten kunnen onbekende problemen met zich meedragen, zoals virussen die uw thuisnetwerk kunnen infecteren en het kwetsbaar kunnen maken voor aanvallen.

Daarom bevat Bitdefender BOX, uw hub voor cyberbeveiliging voor slimme huizen, een gastnetwerk waarmee uw vrienden verbinding kunnen maken met uw Wi-Fi thuis zonder uw privacy en beveiliging in gevaar te brengen. Uw apparaten zullen niet dezelfde verbinding delen met de mobiele telefoons, tablets of computers van uw bezoekers.

Op deze manier blijft uw hoofdnetwerk beschermd tegen bedreigingen zoals Trojaanse paarden en andere soorten malware, mocht een gastapparaat worden geïnfecteerd. Omdat ze alleen gebruik zullen maken van uw Wi-Fi op het gastnetwerk, zullen bezoekers geen toegang hebben tot de bronnen die u deelt met uw familie, zoals foto's of andere informatie die u privé wilt houden.

 

Hoe werkt het?

Met het gastnetwerk kunt u twee afzonderlijke netwerken maken: een voor uw gezin en een voor tijdelijke bezoekers. Apparaten die op het gastnetwerk zijn aangesloten, hebben geen toegang tot het hoofdnetwerk en kunnen geen bestanden en printers delen die daarop zijn aangesloten.

Iedereen zal genieten van Wi-Fi-toegang, zonder de veiligheid en privacy van uw gezin in gevaar te brengen. Deze functie is eenvoudig te gebruiken en u hebt volledige controle over wat er in uw Bitdefender BOX-netwerk gebeurt.

 

Hoe kan ik toegang tot het gastnetwerk instellen?

Begin met het maken van het gastnetwerk vanuit de Bitdefender Central-app:

1. Open de Bitdefender Central-app die op uw smartphone is geïnstalleerd en ga naar het pictogram "Apparaten" onder aan het scherm.

Bitdefender Central

 

2. Selecteer vervolgens Bitdefender BOX in de lijst met apparaten.

BOX

 

3. Tik vervolgens op het kleine tandwieltje in de rechterbovenhoek om de instellingen van Bitdefender BOX te openen.

Hoe toegang tot Gastnetwerk configureren op Bitdefender BOX

 

4. Na het openen van het instellingenmenu, tikt u op de optie "Gastnetwerk".

Gastnetwerk

 

5. Schakel de optie "Gastnetwerk inschakelen" in en typ een naam en wachtwoord voor deze nieuwe Wi-Fi om te delen met uw bezoekers.

Tik op de knop OPSLAAN wanneer u klaar bent om de wijzigingen toe te passen.

Hoe toegang tot Gastnetwerk configureren op Bitdefender BOX