Hoe scant u het systeem op kwetsbaarheden

Een belangrijke stap bij het beschermen van uw apparaat tegen kwaadwillende acties en applicaties is het up-to-date houden van het besturingssysteem en van de applicaties die u regelmatig gebruikt. Bovendien: om ongeoorloofde fysieke toegang tot uw apparaat te voorkomen, moeten sterke wachtwoorden (wachtwoorden die niet makkelijk kunnen geraden worden) geconfigureerd worden voor elke Windows-gebruikersaccount en voor de Wi-Fi-netwerken waarmee u een verbinding maakt.

Om uw systeem op kwetsbaarheden te scannen:

1. Klik in het navigatiemenu in de Bitdefender-interface op Bescherming.

2. In het deelvenster KWETSBAARHEID klikt u op Openen.

3. Op het tabblad Kwetsbaarheidsscan klikt u op Scan starten. Vervolgens wacht u tot Bitdefender uw systeem controleert op kwetsbaarheden. De gedetecteerde kwetsbaarheden worden gegroepeerd in drie categorieën:

BESTURINGSSYSTEEM

Beveiliging Besturingssysteem

Gewijzigde systeeminstellingen die uw apparaat en gegevens zouden kunnen aantasten, zoals het niet weergeven van waarschuwingen wanneer uitgevoerde bestanden zonder uw toestemming wijzigingen uitvoeren op uw systeem, of wanneer MTP-apparaten zoals telefoons of camera's verbinding maken en verschillende bewerkingen uitvoeren zonder uw medeweten.

Kritieke Windows updates

Er wordt een lijst weergegeven met kritieke Windows-updates die niet geïnstalleerd zijn op uw computer. Het is mogelijk dat u het systeem opnieuw moet opstarten, zodat Bitdefender de installatie kan voltooien. Het kan even duren voordat de updates geïnstalleerd zijn.

Zwakke Windows-accounts

U ziet de lijst van Windows gebruikersaccounts die zijn geconfigureerd op uw apparaat en de beschermingsniveaus van de wachtwoorden. U kunt kiezen om de gebruiker te vragen het wachtwoord te wijzigen bij de volgende aanmelding of u kunt het wachtwoord zelf onmiddellijk wijzigen. Om een nieuw wachtwoord in te stellen voor uw systeem, selecteert u Wachtwoord nu wijzigen. Om een sterk wachtwoord te maken, raden we aan dat u een combinatie gebruikt van hoofdletters en kleine letters, getallen en speciale tekens (zoals #, $ of @).

 

TOEPASSINGEN

Browserveiligheid

Wijziging in de instellingen van uw apparaat, waardoor bestanden en programma's die zijn gedownload via Internet Explorer zonder integriteitsvalidering kunnen worden uitgevoerd. Dit kan ervoor zorgen dat uw apparaat wordt aangetast.

Toepassings-updates
Om informatie te zien over de toepassing die moet worden bijgewerkt, klikt u erop in de lijst. Als een toepassing niet up-to-date is, klikt u op NIEUWE VERSIE DOWNLOADEN om de laatste versie te downloaden.

 

NETWERK

Netwerk en identificatiegegevens

Gewijzigde systeeminstellingen zoals het automatisch verbinden met open hotspot-netwerken zonder uw medeweten of het niet afdwingen van versleuteling van uitgaand beveiligd verkeer.

Wi-Fi-netwerken en routers

Om meer te weten over het draadloze netwerk en de router waarmee u verbinding hebt gemaakt, klikt u erop in de lijst. Als het aanbevolen wordt dat u voor uw thuisnetwerk een sterker wachtwoord kiest, zorg dan dat u onze instructies volgt, zodat u verbonden kunt blijven zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over uw privacy. Wanneer andere aanbevelingen beschikbaar zijn, volt u de instructies zodat u zeker bent dat uw thuisnetwerk veilig blijft tegen de indiscrete blikken van hackers.