Hoe scant u het systeem op kwetsbaarheden

Bitdefender controleert uw systeem automatisch op kwetsbaarheden en brengt u hiervan op de hoogte. Om ze te herstellen met de Kwetsbaarhedenscan:

1. Klik op de icoon Bescherming in de linkerzijbalk van de Bitdefender-interface.

2. Klik op de actieknop Kwetsbaarheidsscan.

3. Wacht tot Bitdefender uw systeem op kwetsbaarheden heeft gecontroleerd. Om het scanproces te stoppen, klikt u op de knop Overslaan bovenaan op het venster.

Kwetsbaarheid Analyse

Tijdens de scan zoekt Bitdefender naar:

Kritieke Windows updates

Klik op Details weergeven om de lijst te zien van kritieke Windows updates die momenteel niet zijn geïnstalleerd op uw computer.

Klik op Updates installeren om de installatie van de geselecteerde updates te starten.

OPMERKING: De installatie van de updates kan even duren en voor sommige updates kan het nodig zijn om het systeem opnieuw op te starten om de installatie te voltooien. Start, indien nodig, het systeem zo snel mogelijk opnieuw op.

Toepassings-updates

Als een applicatie niet up-to-date is, klik dan op de link Nieuwe versie downloaden om de laatste versie te downloaden.

Klik op Details weergeven om informatie over de toepassing die moet worden bijgewerkt te zien.

Zwakke wachtwoorden van Windows-accounts

U ziet de lijst van Windows gebruikersaccounts die zijn geconfigureerd op uw computer en de beschermingsniveaus van de wachtwoorden. Klik op Wachtwoord wijzigen bij aanmelden om een nieuw wachtwoord in te stellen voor uw systeem.

Klik op Details weergeven om de zwakke wachtwoorden te wijzigen. U kunt kiezen om de gebruiker te vragen het wachtwoord te wijzigen bij de volgende aanmelding of u kunt het wachtwoord zelf onmiddellijk wijzigen. Voor een sterk wachtwoord gebruikt u een combinatie van hoofdletters en kleine letters, getallen en speciale tekens (zoals #, $ of @).

Zwakke Wifi-netwerken

Klik Details weergeven voor meer informatie over het draadloze netwerk waarmee u verbonden bent.

Indien wordt aanbevolen om een sterker wachtwoord in te stellen voor uw thuisnetwerk, klikt u op de daarbijhorende koppeling. Volg de instructies wanneer andere aanbevelingen beschikbaar zijn, zodat u zeker bent dat uw thuisnetwerk veilig blijft tegen nieuwsgierige hackers.