Handleiding voor Bitdefender Scam Alert voor iOS

De functie Scam Alert die beschikbaar is in de betaalde versie van Bitdefender Mobile Security voor iOS beschermt iPhone- en iPad-gebruikers proactief tegen phishing-zwendel. Scam Alert voor iOS bevat twee beschermingslagen die oplichting controleren die wordt geleverd via SMS/MMS-berichten en agenda-uitnodigingen:

• Messages Tekstberichtfilter (SMS, MMS)
  • Calendar Scanner voor agenda-uitnodigingskoppelingen

Scam Alert voor iOS beschermt tegen

Kwaadaardige berichten. De functie Scam Alert in Bitdefender Mobile Security voor iOS identificeert en filtert ongewenste SMS- en MMS-berichten.

malicious messageEen schadelijke SMS/MMS (Short Message Service/Multimedia Messaging Service) verwijst naar een type bericht dat met schadelijke bedoelingen wordt verzonden naar mobiele apparaten. Deze berichten zijn ontworpen om kwetsbaarheden uit te buiten, ontvangers te misleiden of schade toe te brengen aan het apparaat, de persoonlijke gegevens of de beveiliging van het doelwit. Enkele veel voorkomende kenmerken van schadelijke SMS/MMS zijn:

• Phishing-aanvallen: Kwaadaardige SMS/MMS-berichten kunnen proberen ontvangers te verleiden tot het vrijgeven van gevoelige informatie, zoals wachtwoorden, creditcardgegevens of persoonlijke identificatienummers (PIN's). Deze berichten doen zich vaak voor als legitieme communicatie van banken, overheidsinstellingen of gerenommeerde bedrijven.
  • Premium Rate SMS Fraude: Sommige schadelijke berichten kunnen ontvangers verleiden om zich onbewust te abonneren op premium-rate diensten, wat resulteert in onverwachte kosten op hun mobiele rekeningen.

Kalendervirussen. De Scam Alert functie detecteert ook spamkalenders en evenementen die gevaarlijke links bevatten.

Calendar virusHet kalendervirus is een soort spam die de Agenda-app van je iPhone aantast, wat vervelend en potentieel gevaarlijk kan zijn:

• Je krijgt ongewenste agenda-uitnodigingen of gebeurtenismeldingen wanneer je per ongeluk een nep agenda-uitnodiging accepteert die naar je e-mailadres is gestuurd door hackers of spammers.
  • Als je op de link in de uitnodiging klikt, abonneer je je onbewust op de agenda van de afzender, waardoor hij je nog meer spam-evenementen kan sturen.
  • De spam-evenementen kunnen koppelingen of bijlagen bevatten die je naar phishingpagina's of andere cyberbedreigingen kunnen leiden als je ze opent.

Voordelen

• Scam Alert beschermt je tegen gevaarlijke koppelingen in sms-berichten, afbeeldingsberichten en agenda-evenementen die je geld, wachtwoorden en privégegevens kunnen stelen.
  • Filtert automatisch verdachte berichten van onbekende afzenders en verplaatst ze naar de map Junk voor sms-berichten op je iPhone. Zo kun je niet per ongeluk op gevaarlijke scam- of phishing-links tikken.
  • Detecteert schadelijke agendagebeurtenissen en zorgt dat je er gemakkelijk vanaf komt. Het laat je zelfs zien hoe je je kunt afmelden voor ongewenste agendaspam.

Scam alert instellen in Bitdefender Mobile Security voor iOS

Om Scam Alert in te schakelen, moet u de Bitdefender Mobile Security-app toegang geven tot agendameldingen en sms-berichten.

Zoek ongewenste berichten op je iPhone

Volg deze stappen om ongewenste berichten op je iPhone te vinden:

1. Open de app Messages Berichten, meestal te vinden op je startscherm.

2. Tik in de Berichten-app op de optie Filters in de linkerbovenhoek.

3. U vindt alle berichten van onbekende of verdachte afzenders die Bitdefender Mobile Security voor u heeft gefilterd in speciale mappen:

Junk

• Transacties
  • Aanbiedingen
  • Junk

In de map Junk vindt u berichten die zijn geïdentificeerd als mogelijke spam of phishing. Bekijk deze berichten om er zeker van te zijn dat je geen belangrijke inhoud mist. Afhankelijk van je voorkeur kun je deze berichten verwijderen of terugverplaatsen naar je hoofdinbox als je legitieme inhoud vindt die per ongeluk als junk is gemarkeerd.