Hoe Secure DNS uitschakelen in browserinstellingen

Sommige browserinstellingen kunnen interfereren met de advertentieblokkering en anti-trackerfuncties in Bitdefender VPN. In het bijzonder, wanneer een browser een aangepaste DNS-server of geavanceerde blokkeringstechnologieën gebruikt, kan dit voorkomen dat Bitdefender op de juiste manier online advertenties of trackers blokkeert. Wanneer dit gebeurt, zal Bitdefender het browserverkeer niet filteren, maar de rest van het verkeer op uw apparaat blijven filteren.

Als u uw browserinstellingen wilt aanpassen om Bitdefender VPN ononderbroken te laten werken, is dit wat u moet doen:

Voor Google Chrome Disable Secure DNS for Chrome

1. Open het Menu in de rechterbovenhoek en kies Instellingen.

2. Selecteer Privacy en beveiliging in het linkermenu en kies vervolgens Beveiliging.

3. Scroll naar de sectie Geavanceerd en schakel Beveiligde DNS gebruiken uit.

Voor Mozilla Firefox Disable Secure DNS for Firefox

1. Open het menu in de rechterbovenhoek en kies Instellingen.

2. Ga naar Netwerkinstellingen en kies Instellingen.

3. Vink het vakje "DNS over HTTPS inschakelen" uit.

Voor Microsoft EdgeDisable Secure DNS for Edge

1. Typ  edge://settings/privacy  in de adresbalk en scroll naar het Security gedeelte.

2. Schakel "Beveiligde DNS gebruiken om aan te geven hoe het netwerkadres voor websites moet worden opgezocht" uit.