Bitdefender VPN maakt geen verbinding op Android, geen foutmelding? Dit is wat u moet doen

Bitdefender VPN maakt geen verbinding op Android - het probeert verbinding te maken en keert dan terug naar het eerste verbindingsscherm zonder een foutmelding weer te geven, het maakt gewoon geen verbinding? Er zijn een aantal redenen waarom Bitdefender VPN geen verbinding maakt op Android zonder u een foutmelding te geven: ofwel zijn de benodigde machtigingen niet verleend aan de Bitdefender VPN-app, of het Always-ON VPN-profiel is ingeschakeld voor een andere VPN-oplossing die is geïnstalleerd op de dezelfde smartphone/tablet.

Hieronder vindt u snelle oplossingen, zodat u weer kunt surfen op het web zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over uw privacy. Ga na het implementeren van elke set instructies terug naar Bitdefender VPN en probeer verbinding te maken. Als Bitdefender VPN nog steeds geen verbinding maakt op Android zonder een foutmelding weer te geven, ga dan verder met de volgende stap. Als op enig moment de VPN in plaats daarvan een foutcode begint aan te geven, ga dan naar deze tutorial - Bitdefender VPN-fouten op Android oplossen.

Stap 1 - Laat Bitdefender VPN verbinding maken

De eerste keer dat u probeert verbinding te maken met Bitdefender VPN, wordt u gevraagd om de VPN-app toe te staan ​​in Android-instellingen. Als u deze eerste stap overslaat of ervoor kiest om de benodigde machtigingen niet te verlenen, kan de Bitdefender VPN-app geen verbinding tot stand brengen.

Tik op de aan/uit-knop op de Bitdefender VPN-interface. U krijgt een verbindingsverzoek. Tik op OK om het te accepteren en volg de stappen op het scherm om Bitdefender VPN verbinding te laten maken.

Bitdefender VPN maakt geen verbinding op Android - Verbindingsverzoek

Stap 2 - Wis de cache en gegevens van Bitdefender VPN

Wis de gegevens in het cachegeheugen van Bitdefender VPN om de tijdelijke bestanden te verwijderen en de instellingen van de app te resetten.

• Open de app Instellingensettings 1 van je telefoon.

• Ga naar de sectie 'Opslag'.

• Tik op 'Apps' of 'Andere apps'.

• Zoek Bitdefender VPN tussen de vermelde apps en selecteer deze.

• Tik op 'Gegevens wissen'.

Ga na het wissen van de app-gegevens terug naar Bitdefender VPN en probeer verbinding te maken.

Stap 3 - Bitdefender VPN op Android verwijderen en opnieuw installeren

Om ervoor te zorgen dat alle VPN-bestanden intact zijn, verwijdert u Bitdefender VPN en installeert u deze opnieuw op uw Android-apparaat.

• Verwijder eerst Bitdefender VPN van uw apparaat. Bekijk dit artikel voor meer informatie over het verwijderen van de app op Android - Verwijder apps op Android.

• Installeer vervolgens Bitdefender VPN opnieuw vanuit de Google Play Store - Apps opnieuw installeren op Android.

• Tik ten slotte op de aan/uit-knop op de Bitdefender VPN-interface. U krijgt een verbindingsverzoek. Accepteer het en volg de stappen op het scherm om Bitdefender VPN verbinding te laten maken.

Stap 4 - Koppel andere VPN-apps los

Android staat niet toe dat meer dan één VPN actief is. Als de smartphone of tablet al is verbonden met een andere VPN-app, is een tweede gelijktijdige verbinding vanuit Bitdefender VPN niet mogelijk.

Zorg er daarom voor dat u de verbinding met een andere VPN verbreekt voordat u probeert verbinding te maken met Bitdefender VPN.

Stap 5 - Schakel het Always-ON-profiel uit voor andere VPN-apps

Op Android 7 en hoger wil je misschien een functie bekijken met de naam Always-on VPN - Leer hoe u uw Android-versie kunt controleren. Als Altijd-aan is ingeschakeld voor een andere VPN-app die op het apparaat is geïnstalleerd, blokkeert deze alle netwerkverbindingen die die VPN niet gebruiken, inclusief Bitdefender VPN. Om dit probleem op te lossen, schakelt u het Always-on VPN-profiel uit voor alle VPN-applicaties die op uw apparaat zijn geïnstalleerd:

• Open de app Instellingensettings 1 van uw telefoon.

• Tik op 'Netwerk en internet'. Afhankelijk van het apparaatmodel kan de naam variëren - b.v. Wi-Fi & internet, Wi-Fi & netwerk, enz.

• Tik op 'VPN'. Als je deze optie niet kunt vinden, zoek dan naar het woord VPN.

• Tik op het kleine tandwiel naast de naam van elke VPN-app in deze lijst.

• Schakel 'Always-on VPN' uit als het is ingeschakeld voor elke VPN behalve de Bitdefender-app.

Bitdefender VPN maakt geen verbinding op Android - Schakel Always-on VPN uit