Hoe automatisch verbinding te maken met Bitdefender VPN op Android 11

In dit artikel laten we u zien hoe u de optie 'Automatisch verbinden op openbare wifi' inschakelt vanuit Bitdefender VPN op smartphones en tablets met Android 11 en hoger.

VIDEO

Overzicht

Om u te beschermen tegen de gevaren van niet-beveiligde of niet-versleutelde openbare draadloze hotspots, omvat Bitdefender VPN de voorziening 'automatisch verbinden'. Op Android 11 blijft de optie Automatisch verbinden op openbare wifi in de Bitdefender VPN-app niet ingeschakeld wanneer u erop tikt.

Oorzaak

Dit gedrag wordt veroorzaakt door een Android 11-functie, die de mogelijkheid van een app beperkt om expliciet om een ​​achtergrondlocatie te vragen. Gebruikers moeten de optie voor de achtergrondlocatie handmatig selecteren in Instellingen. Als een gebruiker 'Alleen deze keer' of 'Terwijl de app in gebruik is' selecteert, wordt de schakelaar niet ingeschakeld omdat hiervoor locatietoestemming op de achtergrond vereist is.

Oplossing

Als u handmatige toestemming verleent aan de locatie op de achtergrond, kunt u de schakelaar'Automatisch verbinden op openbare wifi' aanzetten.

Volg de onderstaande stappen op Android 11 en hoger:

1. Schakel Locatie in voor het apparaat.

2. Open vervolgens de app settings 1 Instellingen van je telefoon.

3. Typ Rechtenbeheer in het zoekvak en selecteer vervolgens Rechtenbeheer in de lijst met resultaten.

4. Selecteer Bitdefender VPN in de lijst met apps.

5. Tik op Machtigingen onder de Bitdefender VPN-app.

6. Tik op Locatie.

7. Kies in het scherm Locatietoestemming voor Altijd toestaan.

8. Open nu de Bitdefender VPN-app.

9. Tik in de rechterbovenhoek van de Bitdefender VPN-interface op het tandwiel settings 1.

10. Onder Instellingen schakelt u de optie Automatisch verbinden op openbare wifi in.

Nu moet de schakelaar actief blijven en automatisch Bitdefender VPN verbinden wanneer u zich op een onbeveiligde of openbare Wi-Fi bevindt.