Android Werkprofiel interactie met Bitdefender VPN

Wat is een werkprofiel?

Een werkprofiel is een op zichzelf staand profiel op een Android-apparaat voor het opslaan van werk-apps en gegevens. Werkprofielen maken de scheiding van werk-apps en gegevens mogelijk, waardoor organisaties volledige controle hebben over de gegevens, apps en het beveiligingsbeleid binnen een werkprofiel. Tegelijkertijd behouden gebruikers privacy over hun persoonlijke apps, gegevens en gebruik.

Apps die zijn geïnstalleerd in het werkprofiel worden gemarkeerd met het aktetas-pictogram Android Werkprofiel zodat ze gemakkelijk te onderscheiden zijn van persoonlijke apps.

Hoe werkt een werkprofiel samen met een VPN?

Aangezien persoonlijke apps en werkprofiel-apps volledig onafhankelijk van elkaar zijn, zal het opzetten van een VPN-verbinding op een persoonlijke app er niet voor zorgen dat de gegevens van je werkapps door de tunnel gaan. Evenzo, als u een VPN-verbinding tot stand hebt gebracht via een app met werkprofiel, zullen de gegevens van uw persoonlijke app niet door de VPN van het werkprofiel gaan.

Ik wil Bitdefender VPN gebruiken voor mijn werkprofiel-apps

Om Bitdefender VPN te gebruiken om uw werkprofielgegevens te beveiligen, neemt u contact op met de beheerder van uw werkprofiel om de app in Google Play Store voor dat profiel in te schakelen.

U kunt hiervoor nog steeds uw gewone Bitdefender-account gebruiken, maar u moet de app geïnstalleerd hebben in uw werkprofiel.

Werkprofiel interactie met Bitdefender VPN