Updatefouten in Bitdefender Antivirus for Mac oplossen | Update fout -1008, -1011, -100, -2002 enz.

Dit artikel zal u helpen bij het oplossen van veelvoorkomende updatefouten in Bitdefender Antivirus for Mac.

Wat te doen als Bitdefender Antivirus for Mac updatefouten tegenkomt

Controleer altijd de frequentie van updatefouten. Open het hoofdvenster van Bitdefender en klik op Meldingen in het menu aan de linkerkant.

Belangrijk! Zolang er alleen willekeurige updatefouten zijn, gevolgd door succesvolle updates, betekent dit dat Bitdefender Antivirus for Mac up-to-date is en dat er geen verdere acties vereist zijn.

Als Bitdefender zelfs na 24 uur wachten nog steeds niet kan bijwerken, navigeer dan naar uw foutcode via het menu aan de linkerkant van deze pagina en volg de aanbevolen stappen voor probleemoplossing.

Updatefout Wat het betekent en hoe u dit kunt oplossen

-1002

-1011

De updatefoutcodes -1002 en -1011 geven aan dat de Mac geen internettoegang heeft. Ze worden veroorzaakt door een probleem met de internetverbinding: er treedt een time-out op omdat deze niet op volle sterkte is of tijdelijk wordt onderbroken.

Meestal wordt een dergelijke foutmelding gevolgd door een succesvolle update zodra de Mac opnieuw verbinding maakt met internet. Om dit te controleren, opent u het gedeelte Meldingen van Bitdefender Antivirus for Mac. Hierdoor worden alle productgebeurtenissen onthuld en als de laatste een succesvolle update is, hoeft u zich nergens zorgen over te maken.

Als dit niet het geval is, en u gebruikt een wifi-verbinding, probeer dan uw Mac via de kabel met internet te verbinden en voer een handmatige update uit.

Als de fout zich blijft voordoen, probeer dan de DNS-instellingen te wijzigen:

Als de update nog steeds fouten tegenkomt en u een routerfirewall, firewall-apps van derden of netwerkbewakingsapps zoals Little Snitch heeft, schakel ze dan tijdelijk uit om te zien of Bitdefender succesvol is bijgewerkt.

Om macOS-firewall uit te schakelen:

• Klik op het Apple-logo  > Systeemvoorkeuren > Beveiliging en privacy > Firewall > klik op het hangslot om het voorkeurenpaneel te ontgrendelen > Firewall uitschakelen.

* op macOS Ventura: Klik op het Apple-logo  > Systeeminstellingen > Netwerk > Firewall > Firewall uitschakelen.

Controleer de proxy-instellingen als de updatefout aanhoudt:

• Klik op het Apple-logo  > Systeemvoorkeuren (Systeeminstellingen op macOS Ventura) > Netwerk > Geavanceerd (Details op Ventura) > Proxy's.
  • Schakel 'Automatische Proxydetectie' uit of andere opties die zijn aangevinkt onder 'Selecteer een protocol om te configureren'.
  • Voeg *.bitdefender.com toe in de Bypass-proxyinstellingen voor deze sectie Hosts & domeinen en klik vervolgens op OK.

-1003

-1004

-1005

-1008

Deze fouten geven aan dat de proxy actief is op de Mac en verhindert dat Bitdefender verbinding maakt met de updateserver. Bitdefender Antivirus for Mac kan alleen worden bijgewerkt via proxyservers waarvoor geen verificatie vereist is. U hoeft geen programma-instellingen te configureren.

Als u verbinding maakt met internet via een proxyserver waarvoor verificatie is vereist, moet u regelmatig overschakelen naar een directe internetverbinding om updates over bedreigingsinformatie te verkrijgen:

• Klik op het Apple-logo  > Systeemvoorkeuren (Systeeminstellingen op macOS Ventura) > Netwerk > Geavanceerd (Details op Ventura) > Proxy's.
  • Schakel 'Automatische Proxydetectie' uit of andere opties die zijn aangevinkt onder 'Selecteer een protocol om te configureren'.
  • Voeg *.bitdefender.com toe in de Bypass-proxyinstellingen voor deze sectie Hosts & domeinen en klik vervolgens op OK.

Als de fouten blijven bestaan ​​nadat de proxy is uitgeschakeld, installeer Bitdefender Antivirus for Mac dan opnieuw door de stappen in dit artikel te volgen. Tijdens de installatie wordt het oude Bitdefender-product automatisch verwijderd.

-1007

De updatefout -1007 is meestal een vals alarm dat wordt geactiveerd door een tijdelijke weergaveprobleem.

Om te controleren of de updates met succes zijn uitgevoerd, opent u de sectie Meldingen van Bitdefender Antivirus for Mac. Dit onthult alle productgebeurtenissen en als de laatste een succesvolle update is, hoeft u zich nergens zorgen over te maken. Uw Bitdefender is up-to-date en er is geen verdere actie vereist.

Als de updatefouten -1007 aanhouden en worden weergegeven in Bitdefender-meldingen, start u uw Mac opnieuw op. Probeer vervolgens opnieuw om Bitdefender Antivirus for Mac bij te werken.

Als de fout aanhoudt, installeer Bitdefender Antivirus for Mac dan opnieuw door de stappen in dit artikel te volgen. Tijdens de installatie wordt het oude Bitdefender-product automatisch verwijderd.

Als de updatefout -1007 nog steeds niet is opgelost:

1. Zorg ervoor dat de functie System Integrity Protection actief is op je Mac - Hoe schakel je System Integrity Protection in.
  2. Start je Mac op in veilige modus en log in met je gebruikersnaam.
  3. Start je Mac vervolgens op de normale manier opnieuw op.
  4. Installeer daarna de nieuwste macOS die compatibel is met je Mac rechtstreeks vanuit de App Store over je bestaande macOS-versie.

-2002

-2009

Beide fouten geven aan dat onze updateservers zich midden in het synchronisatieproces bevinden. Als u een van deze foutcodes tegenkomt, wacht dan een paar uur voordat u Bitdefender opnieuw probeert bij te werken.

Als de fouten langer dan 24 uur aanhouden en u een routerfirewall, firewall-apps van derden of netwerkbewakings-apps zoals Little Snitch heeft, schakel ze dan tijdelijk uit om te zien of Bitdefender succesvol is bijgewerkt. Om macOS-firewall uit te schakelen:

• Klik op het Apple-logo  > Systeemvoorkeuren > Beveiliging en privacy > Firewall > klik op het hangslot om het voorkeurenpaneel te ontgrendelen > Firewall uitschakelen.

* op macOS Ventura: Klik op het Apple-logo  > Systeeminstellingen > Netwerk > Firewall > Firewall uitschakelen.

Als de fouten blijven bestaan, probeer dan de DNS-instellingen te wijzigen:

-1073741824

-100

-5

-3

-2

Deze updatefouten verschijnen wanneer een Bitdefender-daemon crasht of de handtekeningen van de update niet kunnen worden overschreven.

Het herstarten van de Mac zou het probleem moeten oplossen.

Als de fout aanhoudt, installeer Bitdefender Antivirus for Mac dan opnieuw door de stappen in dit artikel te volgen. Tijdens de installatie wordt het oude Bitdefender-product automatisch verwijderd.

-60

De updatefout -60 verschijnt wanneer de internetverbinding erg traag is en veroorzaakt een time-out voor de verbinding met de Bitdefender-updateserver.

Controleer of u Bitdefender kunt bijwerken nadat u uw Mac heeft verbonden met een ander netwerk (Wi-Fi, hotspot, enz.). Ga naar deze link om te leren hoe u een hotspot op uw iPhone of iPad instelt. Ga hierheen om te leren hoe u een hotspot instelt op Android-telefoons.

Andere updatefoutcodes

Hier zijn enkele stappen die je kunt proberen:
  1. Probeer later nog eens een update uit te voeren.
  2. Start de Mac opnieuw op en probeer Bitdefender Antivirus for Mac opnieuw bij te werken.
  3. Verbind de Mac met een ander netwerk:

A. Als de updates op andere netwerken succesvol zijn, ligt het probleem bij de standaard netwerkconfiguratie. Wijzig de DNS en schakel de firewall uit.

Wijzig de DNS:

Firewall uitschakelen:

• Klik op het Apple-logo  > Systeemvoorkeuren > Beveiliging en privacy > Firewall > klik op het hangslot om het voorkeurenpaneel te ontgrendelen > Firewall uitschakelen.

* op macOS Ventura: Klik op het Apple-logo  > Systeeminstellingen > Netwerk > Firewall > Firewall uitschakelen.

B. Als de updatefouten aanhouden op andere netwerken, installeer Bitdefender Antivirus for Mac opnieuw door de stappen in dit artikel te volgen. Tijdens de installatie wordt het oude Bitdefender-product automatisch verwijderd.

Neem contact op met Bitdefender-ondersteuning als Bitdefender Antivirus for Mac nog steeds geen updates uitvoert.