Hoe gebruikt u Bitdefender Safepay

Bitdefender Safepay is een beveiligde browser, een verzegelde omgeving, ontworpen om uw internetbankieren, e-shopping en andere soorten online transacties privé en veilig te houden. Hackers zijn meedogenloos in hun pogingen om persoonlijke gegevens te stelen, dus u kunt nooit voorzichtig genoeg zijn als het gaat om het beveiligen van online transacties.

Safepay biedt de volgende functies:

• Het blokkeert de toegang tot uw bureaublad en pogingen om snapshots van uw scherm te maken.

• Het beveiligt uw geheime wachtwoorden als u online surft met Wachtwoordbeheerder.

• Het verschaft een virtueel toetsenbord dat het, als het wordt gebruikt, onmogelijk maakt voor hackers uw aanslagen te lezen.

• Het is volledig onafhankelijk van uw andere browsers.

• Het biedt een ingebouwde VPN-beveiliging die kan worden gebruikt wanneer uw computer is verbonden met onbeveiligde Wifi-netwerken.

• Het ondersteunt bladwijzers en stelt u in staat te navigeren tussen uw favoriete bank-/winkelwebsites.

• Het is niet beperkt tot bankieren en online winkelen. Elke website kan worden geopend in Bitdefender Safepay.

Standaard detecteert Bitdefender wanneer u naar een online banksite of online winkel in een willekeurige browser op uw computer surft en het vraagt u deze site te starten in Bitdefender Safepay.

Volg een van de volgende methoden om naar de hoofdinterface van Bitdefender Safepay te gaan:

Vanuit de Bitdefender-interface:

Klik op de icoon Safepay in de Bitdefender-interface.

Van Windows:

• In Windows 10

Voer “Bitdefender Safepay” in het zoekveld in de taakbalk in en klik op de icoon ervan.

• In Windows 8 en Windows 8.1

Zoek Bitdefender Safepay vanuit het Windows-startscherm (u kunt bijvoorbeeld "Bitdefender Safepay" rechtstreeks in het startscherm beginnen ingeven) en klik dan op de icoon.

• In Windows 7

1. Klik op Start en ga naar Alle Programma's.

2. Klik op Bitdefender.

3. Klik op Bitdefender Safepay.

Indien u gewend bent aan webbrowsers, zult u geen moeite hebben Bitdefender Safepay te gebruiken – het ziet eruit en gedraagt zich als een gewone browser:

• geef de URL's op in de adresbalk van de sites waar u heen wilt gaan.

• voeg tabbladen toe om meerdere websites te bezoeken in het venster Bitdefender Safepay.

• navigeer terug en verder en herlaad pagina's.

• ga naar de instellingen van Bitdefender Safepay door te klikken op het hamburgermenu ••• in de rechterbovenhoek en kies Instellingen.

• bescherm uw wachtwoorden door te klikken op de knop Bitdefender Portefeuille.

• beheer uw favorieten door te klikken op  naast de adresbalk.

• open een virtueel toetsenbord voor een betere bescherming.

• vergroot of verklein de afmetingen van de browser door gelijktijdig te drukken op de toetsen Ctrl en +/- op het numerieke toetsenbord.

• om informatie over uw Bitdefender-product te bekijken, klik op het hamburgermenu en kies Over.

• druk belangrijke informatie af.

OPMERKING: Om tussen Safepay en Windows-bureaublad te wisselen, drukt u op de toetsen Alt+Tab of klikt u van het venster op de optie Wisselen naar Bureaublad.