Bitdefender VPN: Veelgestelde Vragen

Sommige vragen over Bitdefender VPN komen vaak terug. Hier kunt u meer te weten komen over de Bitdefender VPN-toepassing, virtuele serverlocaties, Premium VPN-abonnementen en andere onderwerpen die belangrijk zijn voor onze klanten. Als u het antwoord op uw vraag niet op deze pagina vindt, vergeet dan niet de gerelateerde artikelen hieronder te bekijken voor meer informatie.

 

Wat is Bitdefender VPN?

Een VPN of een Virtueel Privénetwerk (Virtual Private Network) is een dienst waarmee u met het internet kunt verbinden via een versleutelde en beveiligde tunnel. Zo blijft al uw dataverkeer privé en anoniem. Bitdefender VPN beveiligt uw online activiteit zodat u beschermd blijft telkens u verbindt met onbeveiligde draadloze netwerken in luchthavens, winkelcentra, cafés of hotels. Zo vermijdt u onfortuinlijke situaties, bijvoorbeeld diefstal van persoonlijke gegevens of pogingen om het IP-adres van uw apparaat toegankelijk te maken voor hackers. U krijgt eveneens toegang tot afgeschermde inhoud, ongeacht het land dat de internetcensuur oplegt.

Videopresentatie:

ⓘ Opmerking: Om de video-ondertitels te wijzigen in uw moedertaal of een andere taal waarin u zich beter voelt, klikt u op de CC-knop onderaan de video om bijschriften in te schakelen, drukt u vervolgens op het ⚙︎ pictogram, selecteert u Ondertitels/CC, klikt u op Automatisch vertalen en kiest u de taal van uw keuze.

 

Wanneer moet ik Bitdefender VPN gebruiken?

U dient voorzichtig te zijn wanneer u inhoud van het internet bekijkt, downloadt of uploadt. Om te verzekeren dat u veilig bent wanneer u surft op het web, raden we aan dat u Bitdefender VPN gebruikt wanneer u:

  • wilt verbinden met publieke draadloze netwerken
  • inhoud wilt bekijken die normaal afgeschermd wordt in specifieke gebieden, ongeacht of u thuis of in het buitenland bent
  • uw persoonlijke gegevens privé wilt houden (gebruikersnamen, wachtwoorden, e-mailadressen, kredietkaartgegevens enz.)
  • uw IP-adres wilt verbergen

 

Welke serverlocaties heeft Bitdefender VPN?

Bitdefender VPN heeft servers in 53 landen over de hele wereld:

 

Kan ik met Bitdefender VPN verbinding maken met een specifieke stad?

Ja. Momenteel kan alleen met Bitdefender VPN voor macOS, Android & iOS een bepaalde stad worden geselecteerd. Hier is de lijst met beschikbare steden:

  • Verenigde Staten: Atlanta, Charlotte, Chicago, Dallas, Denver, Houston, Los Angeles, Miami, New York, Newark, Phoenix, Portland, San Jose, Seattle, Washington
  • Canada: Montreal, Toronto, Vancouver
  • Verenigd Koninkrijk: Londen, Manchester

 

Kan Bitdefender VPN geïnstalleerd worden als alleenstaande toepassing?

Bitdefender VPN Bitdefender VPN: Veelgestelde Vragen is geïnstalleerd naast uw Bitdefender-beveiligingsoplossing. Om Bitdefender VPN als alleenstaande toepassing te installeren, download de installatiepakket van de productpagina, van Google Play Store en App Store.

 

Kan Bitdefender VPN worden gebruikt op Firestick?

Nee, omdat de Bitdefender VPN-applicatie niet in de Amazon Appstore staat, kan deze niet op Firestick worden gebruikt.

 

Wat is het verschil tussen Bitdefender VPN en de versie Premium VPN?

Bitdefender VPN wordt standaard gelevert in uw Bitdefender-product op Windows, Android, macOS en iOS. Het biedt 200 MB dagelijks verkeer aan per apparaat en verbind automatisch met de optimale server, zonder de mogelijkheid om het te wijzigen (U krijgt dagelijks 500 MB aan gratis dataverkeer, inbegrepen in uw abonnement Bitdefender Small Office Security). U kunt het Bitdefender Premium VPN-abonnement aanschaffen om onbeperkt verkeer te krijgen en de mogelijkheid om verbinding te maken met elke beschikbare server. De voordelen van de Premium-versie worden ontgrendeld zodra u het abonnement activeert.

 

Deelt Bitdefender mijn IP-adres en persoonlijke gegevens met derden?

Nee, met Bitdefender VPN is uw privacy 100% veilig. Niemand (reclamebureaus, internetproviders, verzekeringsmaatschappijen enz.) heeft toegang tot uw online logs.

 

Heb ik toegang tot inhoud die op basis van geo-IP wordt afgeschermd?

Met Premium VPN hebt u toegang tot een uitgebreid netwerk virtuele locaties, overal ter wereld.

 

Zal Bitdefender VPN een negatief effect hebben op de batterij van mijn apparaat?

Bitdefender VPN is ontworpen om uw persoonlijke gegevens te beschermen, uw IP-adres te verbergen wanneer uw verbonden bent met onbeveiligde draadloze netwerken en om content te bekijken die in bepaalde landen afgeschermd wordt. Om onnodig verbruik van uw batterij te vermijden, raden we u aan VPN enkel te gebruiken indien nodig, en de verbinding te verbreken wanneer u offline bent.

 

Is Bitdefender Premium VPN een verschillend abonnement?

Ja, het abonnement Bitdefender Premium VPN is een ander abonnement dan het abonnement Bitdefender beveiligingsoplossing.

 

Wat gebeurt er wanneer het abonnement van mijn Bitdefender-beveiligingsoplossing verloopt, maar ik nog een actief abonnement voor Premium VPN heb?

Eens uw Bitdefender-abonnement verloopt, wordt u niet langer beschermd tegen bedreigingen en ontvangt u geen waarschuwingen meer wanneer u gevaarlijke websites probeert te bezoeken. De Premium VPN-functionaliteit is echter nog steeds beschikbaar in het product.

 

Waarom is het internet soms trager wanneer ik verbonden ben met Bitdefender VPN?

Bitdefender VPN is ontworpen om u een aangename ervaring te bieden tijdens het surfen. Uw internetconnectiviteit of de afstand met de server waarmee u verbonden bent, kan echter zorgen voor vertraging. In dat geval, indien het niet noodzakelijk is om te verbinden met een server die veraf gehost wordt (bijv. van Pakistan naar de VS), raden we aan Bitdefender VPN toe te staan om u automatisch te verbinden met de dichtstbijzijnde server, of een server te vinden die dichter bij uw huidige locatie gelegen is. Tips voor het verbeteren van de VPN-snelheid

 

Hoeveel apparaten dekt mijn Premium VPN abonnement?

Ongeacht het type abonnement, Premium VPN kan op maximaal 10 apparaten tegelijk worden gebruikt.

Als uw Bitdefender-beveiligingsoplossing een Premium VPN-abonnement omvat (bijv.Bitdefender Premium Security), dan neemt de VPN de apparaatlimiet in die bundel over (10, 15, enz.). Het kan hetzelfde aantal apparaten beschermen als uw Bitdefender-abonnement op de beveiligingsoplossing, maar niet meer dan 10 aangesloten apparaten tegelijk.

Als uw Bitdefender-beveiligingsoplossing echter geen Premium VPN-abonnement omvat (zoals Bitdefender Family Pack dat tot 15 apparaten dekt) wanneer u een Premium VPN-abonnement koopt, dekt het slechts 10 apparaten en niet 15.​

 

Welk versleutelingsalgoritme gebruikt Bitdefender VPN?

Bitdefender VPN gebruikt het Hydra-protocol op alle platforms, 256-bit AES-encryptie of de hoogste beschikbare cypher die wordt ondersteund door zowel de client als de server, met Perfect Forward Secrecy. Dit betekent dat encryptiesleutels worden gegenereerd voor elke nieuwe VPN-sessie en uit het geheugen worden gewist wanneer de sessie voorbij is.

 

Wat te doen als Bitdefender VPN niet meer werkt

Als u problemen tegenkomt tijdens het gebruik van Bitdefender VPN, kunt u deze proberen op te lossen door de instructies in dit artikel te volgen - Oplossingen voor problemen met uw VPN verbinding.