Bitdefender VPN: Veelgestelde Vragen

1. Wat is Bitdefender VPN?

Een VPN of een Virtueel Privénetwerk (Virtual Private Network) is een dienst waarmee u met het internet kunt verbinden via een versleutelde en beveiligde tunnel. Zo blijft al uw dataverkeer privé en anoniem.

Bitdefender VPN beveiligt uw online activiteit zodat u beschermd blijft telkens u verbindt met onbeveiligde draadloze netwerken in luchthavens, winkelcentra, cafés of hotels. Zo vermijdt u onfortuinlijke situaties, bijvoorbeeld diefstal van persoonlijke gegevens of pogingen om het IP-adres van uw apparaat toegankelijk te maken voor hackers. U krijgt eveneens toegang tot afgeschermde inhoud, ongeacht het land dat de internetcensuur oplegt.

2. Wanneer moet ik Bitdefender VPN gebruiken?

U dient voorzichtig te zijn wanneer u inhoud van het internet bekijkt, downloadt of uploadt. Om te verzekeren dat u veilig bent wanneer u surft op het web, raden we aan dat u Bitdefender VPN gebruikt wanneer u:

• wilt verbinden met publieke draadloze netwerken

• inhoud wilt bekijken die normaal afgeschermd wordt in specifieke gebieden, ongeacht of u thuis of in het buitenland bent

• uw persoonlijke gegevens privé wilt houden (gebruikersnamen, wachtwoorden, e-mailadressen, kredietkaartgegevens enz.)

• uw IP-adres wilt verbergen

3. Kan Bitdefender VPN geïnstalleerd worden als alleenstaande toepassing?

Bitdefender VPN is geïnstalleerd naast uw Bitdefender-beveiligingsoplossing.

4. Wat is het verschil tussen Bitdefender VPN en de versie Premium VPN?

Bitdefender VPN wordt standaard gelevert in uw Bitdefender-product op Windows, Android, macOS en iOS. Het biedt 200 MB dagelijks verkeer aan per apparaat en verbind automatisch met de optimale server, zonder de mogelijkheid om het te wijzigen. U kunt het Bitdefender Premium VPN-abonnement aanschaffen om onbeperkt verkeer te krijgen en de mogelijkheid om verbinding te maken met elke beschikbare server. De voordelen van de Premium-versie worden ontgrendeld zodra u het abonnement activeert.

5. Deelt Bitdefender mijn IP-adres en persoonlijke gegevens met derden?

Nee, met Bitdefender VPN is uw privacy 100% veilig. Niemand (reclamebureaus, internetproviders, verzekeringsmaatschappijen enz.) heeft toegang tot uw online logs.

6. Heb ik toegang tot inhoud die op basis van geo-IP wordt afgeschermd?

Met Premium VPN hebt u toegang tot een uitgebreid netwerk virtuele locaties, overal ter wereld.

7. Zal Bitdefender VPN een negatief effect hebben op de batterij van mijn apparaat?

Bitdefender VPN is ontworpen om uw persoonlijke gegevens te beschermen, uw IP-adres te verbergen wanneer uw verbonden bent met onbeveiligde draadloze netwerken en om content te bekijken die in bepaalde landen afgeschermd wordt. Om onnodig verbruik van uw batterij te vermijden, raden we u aan VPN enkel te gebruiken indien nodig, en de verbinding te verbreken wanneer u offline bent.

8. Is Bitdefender Premium VPN een verschillend abonnement?

Ja, het abonnement Bitdefender Premium VPN is een ander abonnement dan het abonnement Bitdefender beveiligingsoplossing.

9. Wat gebeurt er wanneer het abonnement van mijn Bitdefender-beveiligingsoplossing verloopt, maar ik nog een actief abonnement voor Premium VPN heb?

Eens uw Bitdefender-abonnement verloopt, wordt u niet langer beschermd tegen bedreigingen en ontvangt u geen waarschuwingen meer wanneer u gevaarlijke websites probeert te bezoeken. De Premium VPN-functionaliteit is echter nog steeds beschikbaar in het product.

10. Waarom is het internet soms trager wanneer ik verbonden ben met Bitdefender VPN?

Bitdefender VPN is ontworpen om u een aangename ervaring te bieden tijdens het surfen. Uw internetconnectiviteit of de afstand met de server waarmee u verbonden bent, kan echter zorgen voor vertraging. In dat geval, indien het niet noodzakelijk is om te verbinden met een server die veraf gehost wordt (bijv. van China naar de VS), raden we aan Bitdefender VPN toe te staan om u automatisch te verbinden met de dichtstbijzijnde server, of een server te vinden die dichter bij uw huidige locatie gelegen is.

11. Hoeveel apparaten dekt mijn Premium VPN abonnement?

Een Premium VPN-abonnement kan worden gebruikt op hetzelfde aantal apparaten in uw abonnement op de beveiligingsoplossing van Bitdefender, ongeacht het platform (Windows, Android, macOS en iOS). Als u bijvoorbeeld een Bitdefender Total Security-abonnement heeft voor 10 apparaten, kunt u maximaal tien apparaten beveiligen. In de praktijk kunt u uw Premium VPN-abonnement tegelijkertijd op tien apparaten gebruiken.

Als u problemen tegenkomt tijdens het gebruik van Bitdefender VPN, kunt u deze proberen op te lossen door de instructies in dit artikel te volgen.