Bitdefender detecteert een veilige toepassing als ransomware

Ransomware is schadelijke software die probeert om bestanden te versleutelen en te gijzelen in ruil voor losgeld. Gebruikers moeten de hackers betalen om terug toegang te krijgen tot bestanden zoals foto's, video's of belangrijke documenten.

Infecties kunnen verspreid worden via ongewenste e-mails, door bijlagen te downloaden of door besmette websites te bezoeken en schadelijke applicaties te installeren zonder dat de gebruiker weet wat er met zijn systeem gebeurt. Ransomware kan een of meer van de volgende gedragingen vertonen om te verhinderen dat de gebruiker naar zijn systeem kan gaan:

• Versleutelt gevoelige en persoonlijke bestanden, zonder dat deze kunnen ontgrendeld worden totdat door het slachtoffer losgeld wordt betaald.

• Vergrendelt het computerscherm en geeft een bericht weer dat om geld vraagt. In dat geval is er geen enkel bestand versleuteld, maar wordt de gebruiker gedwongen om de betaling uit te voeren.

• Blokkeert toepassingen, zodat ze niet meer kunnen worden uitgevoerd.

Bitdefender maakt gebruik van de nieuwste technologie om de integriteit van het systeem te garanderen, kritieke systeemgebieden te beschermen tegen schade, zonder het systeem te belasten.

Wanneer een toepassing een van uw beschermde bestanden probeert te wijzigen of te verwijderen, zal dit als onveilig worden beschouwd en zal Bitdefender de functionaliteit ervan blokkeren. Het product geeft een notificatie weer met de melding dat de app een bestand uit een beschermde map probeerde te wijzigen, en werd geblokkeerd.

notificare1

Indien een dergelijke toepassing wordt toegevoegd aan de lijst met niet-vertrouwde toepassingen en u zeker bent dat u ze veilig kunt gebruiken, volg dan deze stappen:

1. Klik op de icoon Bescherming Bitdefender 2018 in de linkerzijbalk van de Bitdefender-interface.

2. Klik op de link FUNCTIES WEERGEVEN.

3. Klik in het venster VEILIGE BESTANDEN op Toegang toepassing.

4. De appsdie verzocht hebben om bestanden in uw beschermde mappen te wijzigen, worden hier vermeld. Klik op de schakelaar naast de applicatie waarvan u weet dat deze veilig is en schakel over op Toestaan.

toegang app