Mijn Mac is erg traag sinds de installatie van Bitdefender, hoog CPU-gebruik BDLDaemon

Als uw Mac erg traag is sinds de installatie van Bitdefender Antivirus for Mac of als de Activiteitenweergave aangeeft dat BDLDaemon veel CPU of geheugen verbruikt, vindt u hier tips om macOS weer binnen de normale parameters te laten functioneren.

Dit artikel is nuttig voor diegenen die kampen met algemene vertragingen. Bekijk dit artikel als u vertragingen merkt tijdens het surfen.

Wat is BDLDaemon?

BDLDaemon is een proces van Bitdefender Antivirus voor Mac. Zijn belangrijkste rol is het actief beschermen van macOS door het scannen en verwijderen van cyberbedreigingen die mogelijk op de achtergrond draaien. Telkens wanneer een bestand wordt geopend of aangemaakt, controleert Bitdefender het op malware. BDLDaemon zorgt ook voor het bijwerken van de database met virushandtekeningen om uw bescherming up-to-date te houden.

Afhankelijk van uw macOS-installatie en de programma's die u hebt draaien, kan dit scannen op de achtergrond uw Mac soms vertragen. Dit gebeurt omdat er bepaalde programma's of systeemprocessen zijn die voortdurend de bronnen van uw Mac gebruiken, en Bitdefender houdt hun activiteit in de gaten.

BDLDaemon - Mijn Mac is traag

Het CPU-gebruik van BDLDaemon correct interpreteren

Activiteitenweergave toont het CPU-gebruik van BDLDaemon in relatie tot het totale aantal processorkernen. Dit betekent dat als je een Mac met een 6-core processor gebruikt, het CPU-gebruik kan oplopen tot 600%. Ook processoren met 8 cores kunnen tot 800% gaan, enzovoort.

Het werkelijke systeemgebruik wordt onderaan het venster van Activiteitenweergave weergegeven. In deze afbeelding, ondanks de indruk dat het BDLDaemon proces 99,7% van de CPU gebruikt, is het systeem in werkelijkheid 67,53% inactief.

Het CPU-gebruik van BDLDaemon correct interpreteren

Tijdens een Bitdefender-scan op verzoek of op de achtergrond is het normaal dat het CPU-verbruik van BDLDaemon toeneemt. Scannen omvat intensieve processen die aanzienlijke bronnen vereisen om bestanden, mappen en systeemgebieden te analyseren op bedreigingen. De tijdelijke toename in het gebruik van bronnen tijdens de systeemscan en snelle scan is normaal. Het vertraagt macOS niet aanzienlijk en moet niet worden geïnterpreteerd als een probleem.

Waarom is mijn Mac traag?

Als uw Mac trager is na de installatie van Bitdefender Antivirus, komt dat waarschijnlijk door het scannen op de achtergrond door BDLDaemon. Om te controleren of dit de oorzaak is, kunt u proberen Bitdefender Shield uit te schakelen. Wanneer u de schildfunctie uitschakelt, zal Bitdefender alleen scannen wanneer u dat vraagt, in plaats van constant op de achtergrond te draaien. Zo schakelt u Bitdefender Shield uit:

1. Open de interface van Bitdefender Antivirus voor Mac.
  2. Klik in het menu aan de linkerkant op Voorkeuren.
  3. Schakel Bitdefender Shield uit op het tabblad Bescherming.
  4. Klik op de knop OK nadat u hebt gekozen hoe lang u het Antivirus voor Mac-schild wilt uitschakelen.
  5. Voer desgevraagd uw Mac-beheerdersnaam en wachtwoord in om de actie toe te staan.

Bitdefender Shield = Waarom is mijn Mac traag?

Controleer nu of uw Mac nog steeds traag werkt na het uitschakelen van Bitdefender Shield. Volg de juiste stappen hieronder, op basis van de resultaten: