Mijn Mac is erg traag sinds de installatie van Bitdefender Antivirus for Mac (algemene vertraging) / Hoog CPU-gebruik BDLDaemon

OPMERKINGDit artikel is nuttig voor diegenen die kampen met algemene vertragingen. Bekijk dit artikel als u vertragingen merkt tijdens het surfen.

Bitdefender Antivirus for Mac biedt realtime-bescherming (Bitdefender Shield). Dit betekent: de handtekeningendatabase voor virussen automatisch updaten (om het uur) en de actieve processen automatisch monitoren (op de achtergrond). Telkens een gebruiker of een applicatie naar een bestand gaat of een nieuw bestand aanmaakt, monitort Bitdefender dit proces om te voorkomen dat kwaadwillige code kan worden uitgevoerd.

Soms, afhankelijk van de systeemconfiguratie en van de actieve applicaties, kan de achtergrondscan een invloed hebben op de prestaties van de computer. De systeemconfiguratie en de applicaties verschillen van de ene computer tot de andere, maar het mechanisme blijft hetzelfde, er zijn applicaties of systeemprocessen die constant bronnen gebruiken, en Bitdefender monitort deze activiteit. U kunt een aantal zaken proberen om deze situatie te verhelpen:

OPMERKINGTest of het systeem ook trager werkt indien u Bitdefender Shield uitschakelt. Wanneer u de Bitdefender Shield uitschakelt, werkt Bitdefender enkel als scanner op verzoek. Het scant niet meer op de achtergrond.

Als het systeem nog steeds traag werkt, is Bitdefender niet de oorzaak. Voer anders de onderstaande stappen uit:

1. Herstart uw Mac in de Veilige Modus.

Hierdoor wordt de opstartschijf automatisch gecontroleerd en worden mogelijke fouten hersteld. Volg daarvoor deze instructies.

2. Voer een Schijf EHBO uit op de opstartschijf (Macintosh HD) met Schijfhulpprogramma vanuit Applicaties > Hulpprogramma's.

OPMERKING: Voor Yosemite 10.10.5 en Mavericks 10.9.5 kunt u ook Herstel Bevoegdheden uitvoeren op de opstartschijf.

1824 1

3. Herstart in de normale modus (druk op geen enkele toets) en bouw de Spotlight-index opnieuw op.

De stappen die u hiervoor moet uitvoeren, zijn uitgelegd in dit artikel.

4. Voer een Volledige Scan uit.

De Volledige Scan creëert een cachedatabase van alle bestanden die gescand werden. De volgende scan controleert de cachedatabase. Als het bestand gewijzigd werd of niet bestaat in de cachedatabase, wordt het gescand. Anders, indien het bestand wordt aangeduid als veilig en indien er geen wijzigingen zijn, wordt het overgeslagen. De meeste bestanden worden zelden gewijzigd. Dit zal de performantie verhogen door aanzienlijk minder bestanden te scannen.

OPMERKING: De opties Enkel nieuwe en gewijzigde bestanden scannen en Inhoud in back-ups niet scannen onder Voorkeuren > Bescherming dienen geactiveerd te zijn.

1824 2

5. Controleer de Monitor Activiteiten (u kunt dit openen vanuit Applicaties > Hulpprogramma's) om te controleren welke andere applicaties te veel verbruiken.

Toepassingen die synchroniseren met cloudservers wijzigen gewoonlijk hun bestanden of downloaden nieuwe bestanden op de lokale schijf, waardoor een grondige achtergrondscan wordt veroorzaakt. Beëindig deze applicaties een voor een (e-mailtoepassingen, cloud back-uptoepassingen, cloud opslagtoepassingen) en kijk of de situatie verbetert.

6. Sluit andere back-upschijven uit indien u toepassingen van derde partijen gebruikt

7. Sluit externe of lokale NTFS-schijven/partities uit, met inbegrip van Boot Camp.

• Open het hoofdvenster van Bitdefender.

• Klik op Antivirus voor Mac in de menubalk.

• Selecteer Voorkeursinstellingen.

• Ga naar Uitsluiting.

• Gebruik de knop “+” om een station/item toe te voegen of sleep het station en zet neer.

1824 3

1824 4

8. Schakel bestanden delen voor Parallells uit:

• Open Parallells

• Ga naar Opties

• Ga naar Delen

• Schakel Shortcuts naar virtuele schijven op Mac bureaublad uit

Indien de vertraging aanhoudt, open dan een nieuw ticket of antwoord op het ticket dat u al geopend hebt en geef ons de volgende informatie:

• Schermafdrukken van de processen in Monitor Activiteiten (selecteer de tabbladen CPU, Schijf en Geheugen). U kunt een schermafdruk nemen aan de hand van deze instructies.

• BDProfiler-logboek. Genereer een BDProfiler-logboek aan de hand van deze instructies.

• Een Systeeminformatie-logboek. Lees hier meer informatie over hoe u een Systeeminformatie-logboek stuurt.